AZKEN SEGUNDUKO GARAIPENA

93.minutuan Gexan Elosegik buruz egindako golak hiru puntu baliagarri eman dizkio Real Unioni. 13 punturekin, bosgarren postura igo da Zulaikaren taldea.

Hiru puntu baino gehaigo lortu ditu gaurkoan Real Unionek. Portugaletek lan handia eman dio Real Unioni, batez ere, bigarren zatian. Bazirudien, lehen zatian eta 1-0eko markgailuarekin, talde irundarrak neurketa kontrolpean zuela, baina bizkaitarrek, 73.minutuan markagailua berdintzea lortu dute. Azken minutuan eta salbazio gisa, Gexan Elosegik eman dio garaipena Real Unioni. Orotara, 13 puntu batu ditu Real Unionek eta urtea bosgarren postuan bukatu du.

Hasierako minutuetan neurketak jaberik izan ez duen arren, pixkanaka, Real Union baloiaren jabe egiten joan da. Aitor Zulaikak gustuko duen futbola praktikatu du taldeak, baloia atzetik jokatuta atera dute eta triangulazio onak egin dituzte Portugaleteko atearen eremura iristeko. Lehen hurbilketa serioa 16.minutuan izan da, Gorka Kijerak erdiraketa mamitsua egin du, baina ez du aurrelaririk aurkitu baloia sarera bidaltzeko. Bost minutu ondoren, ordea, Galanek eta Sergio Llamasek baloia primeran gidatu dute, Riverori eman diote, eta area ertzetik, gola egin du. Eskuadra eta kartaboia erabili behar izan du Riverok, kamiseta txuri-beltzarekin soinean, lehen gola gauzatzeko.

Golaren bidez, Real Union hobe kokatu da zelaian eta bigarren gola egiteko abagunea izan du. Madrazok aurrez aurrekoa izan du Mediavillaren aurrean, baina bizkaitarraren jaurtiketa langaz gainetik joan da. Orokorrean, lehen zatian oso eroso sentitu da Real Union eta azken unera arte, Jon Irazustabarrenak ez du lan gehiegirik izan. Hala ere, lehen zatiko ondarrean, sekulako geldiketa egin du atezain usurbildarrak; Portugaletek falta jaurtiketa batean errematatzea lortu du, baloia sarera zihoan, baina ‘Txusta’-k eta langak, baloia alderatu dute.

Bigarren zatian, Portugaletek aurrera egin eta erasora joan da. Real Union asko sufritzen ari da geldikako jokaldietan aurtengo denboraldian eta gaur akatsak errepikatuko dira. Lehen abisua egin ondoren, Portugaletek kornerra baliatuta eta Adrian Güemesen bidez, 73.minutuan berdinketaren gola egin du. Denboraldi honetan, kornerreko jokaldi batetik jasotako hirugarren gola izan da.

Zeinek esango luke geldikako baloiak gaizki defendatzen duen talde batek garaipeneko gola buruz eta erdiraketa bidez egingo zuela. Neurketa lokaztu egin da eta bi taldeak intentsitatea ezarri dute Stadium Galeko zelaian, baina azken minutuetan, Real Unionek Portugalete estutu du. Jokaldiak Portugaleteren arean jokatu dira eta Ivan Perezen burukada langan jo ostean, hurrengo kornerrean, Gexan Elosegik Anatz Elizondoren erdiraketa paregabea baliatu du buruz gola egin eta talde txuri-beltzaren garaipena erdiesteko.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...