DERBIA BERDINKETAREKIN BUKATU ZEN

Anaitasunak eta Bidasoak Iruñean jokatutako derbia oso gogorra izan zen, neurketako azken txanpan Bidasoak berdintzea erdietsi zuen (28-28), eta horrela, puntuak bi taldeen artean banatu zituzten

28 – Helvetia Anaitasuna (17+11): Nordlander, Bazan (1), Etxeberria (1), Gavidia, Chocarro (3, 1p), Semedo (5), Anderson da Silva (2); Bols (p.s.), Ugarte (8), Izquierdo (1), Meoki (1), Fischer (3), Krsmancic, Vaquer, Andueza eta Alvaro Gaston (3).

28 – Bidasoa Irun (14+14): Rangel; Cavero (1), Zabala (1), Esteban Salinas , Rodrigo Salinas (3), Azkue (7), Seri (1); Xoan Ledo (p.s.), Crowley (1), Orbovic (1), Kauldi Odriozola (3), Iker Serrano (3), Leo Renaud (6, 2p), Tesoriere (1), Matheus da Silva eta Gorka Nieto.

Bidasoak balio asko duen puntu bat eskuratu zuen Helvetia Anaitasunaren aurka, izan ere, 60 minutuetan zehar atzetik izan zen markagailuan baina azken minutuan 28-28koa erdietsi zuten. Neurketa etxeko taldearen abantaila murritzarekin hasi zen eta 4-2 aurretik jarri zirenean, Bidasoako entrenatzailea hutsartea eskatzera behartuta ikusi zen. Hortik aurrera, Bidasoa hobeto kokatu zen kantxan eta 0-2ko partzial bat eskuratu zuten, baina albiste txar bat iritsi zen orduan ere. Iñaki Caverok min hartuta neurkta utzi behar izan zuen. Sergio de la Salud eta Paco Barthen lesioei Iñaki Caverorena gehitu behar zaie, jokoan pisu handia duten hiru jokalari bajan izango ditu Bidasoak hurrengo norgehiagoketan. Thomas Tesoriereren eskutik talde bidasoarraren lehen abantaila iritsi zen (5-6, 10.minutuan) baina atsedenaldira iritsi baino lehenago etxeko taldeak berriro ere neurketako aginte makila hartu zuen. Eskerrak Jon Azkuek zertxo bait markagailua estutzea lortu zuela, azkenean lehen 30 minutuetan hiru golen desabantailarekin iritsi zen Bidasoa (17-14).

Jokalari oriotarrak bigarren zatiaren hastapenean Iruñara hurbildu ziren Bidasoaren ehun zaletuak astindu zituen, zazpi gol eskuratu zituen Azkuek neurketan zehar, eta bigarren zatian 18-16ra hurbildu zuen Bidasoa. Geroago, oriotarraren bitartez errakazio berri bat izan zuen talde irundarrak eta oraingoan 22-21era hurbildu zuen. Denbora guztian atzetik aritu zen Bidasoa, hiru minututan talde naparrak berriro ere hiru goleko abantaila hartu zuen eta Jacobo Cuetara hutsartea eskatu behar izan zuen. Azken 13 minutuetan 3-6ko partziala erdietsi zuen Bidasoak eta horrela, 28-28 bukatzea ahalbidetu zuen. Puntu bat lortu zuten bai, baina biren balioa izan zuen atzoko berdinketak.

Leo Renaudk Asobal Ligan 500.gola erdietsi zuen partidu honen ondoren, Bidasoaren hurrengo norgehiagoka ligakoa izango da berriz, asteazkenean Liberbank Cuencak bisitatuko du Artaleku. Ligako bigarrena eta hirugarrena nor baino nor arituko dira eta beraz, beste neurketa gogor bat izango dute Velux EHF Champions Leagueko jardunaldi berri bat jokatu aurretik.

JACOBO CUETARA: “ANAITASUNAREN KONTRAKO DERBIA BETI OSO PAREKATUA IZATEN DA”

Bidasoa Irunen ortzirale honetan (martxoaren 29an) jasoko du etxean Anaitasuna, euskal derbia jokatzeko

Bidasoa Irun etxera bueltatuko da asteburu...

AGUSTINOS ALICANTE IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO KANPORAKETAN

Apirilaren 10ean ospatuko dute bi taldeek hirugarren kanporaketa partida bakarrean

Agustinos Alicante izanen da Bidasoa Irunen aurkaria apirilaren 10ean...

BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN NAVAN

Bigarren zatian aukera izan zuen talde horiak puntuak eskuratzeko, baina azkenik gol bakarrarengatik ihes egin zion garaipenak

Bidasoak ezin izan...

HONDARRIBIA ESKUBALOIAK BERE ZUZENDARITZA BATZORDEA BERRITU DU

Ibilbide berri honetan, CD Bidasoako presidenteak, Gurutz Aginagaldek, bere babesa adierazi nahi izan du eta 2019ko udatik dauden harremanak...

JACOBO CUETARA: “SENDO AZALDU BEHAR GARA, DEFENTSAN ONGI EGON ETA KONSTANTE IZAN”

Bidasoa Irunek Viveros Herol BM Nava taldea bisitatuko du larunbatean 21:00etan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligari segida emanen dio asteburu...

BM BIDASOA IRUN EUSKADIKO JUBENIL TXAPELKETAKO TXAPELDUNORDE

Irundarrek Balonmano Barakaldo A taldea izan zuten aitzinean finalean, eta 24-23ko markagailuarekin irabazi zuten bizkaitarrek