EMAKUMEZKOEK ZILARRA ETA GIZONEZKOEK BRONTZEZKOA

Bidasoa Atletiko Taldeak 2021eko lehiaketak asteburuan hasi zuten. Zehazki, Donostiako belodromoan, Taldekako Pista Estaliko Euskadiko Txapelketa absolutuan bigarren eta hirugarren postuan bukatu zuen.

Anoetako Belodromoa Taldekako Pista Estaliko Euskadiko Txapelketa absolutuaren egoitza bilakatu zen. Bertan, Bidasoa Atletiko Taldeko bi talde bertaratu ziren eta biek ala biek paper ona burututa itzuli ziren Bidasoa eskualdera. Emakumezkoen taldeak zilarrezko domina eskuratu zuen eta gizonezkoenak brontzezkoa. Horietaz gain, zenbait atletek, era pertsonalean ere, probak irabazteko gaitasuna erakutsi zuten.

Emakumezkoetan Atletiko San Sebastian taldeak soilik gailendu zituen bidasoatarrak, 76 punturekin Bidasoa Atletiko Taldeak txapelketako bigarren postuan bukatu zuen. Gizonezkoetan, berriz, 63 puntu eskuratu zituzten, Real Sociedad taldearen eta Atletiko San Sebastianen atzetik bukatu zuten jardunaldia.

Bidasoa Atletiko Taldeko atletak gogotsu zeuden lehiatzeko; izan ere, taldean oso ondo aritzeaz gain, zenbaitzuk marka pertsonal bikainak lortu zituzten. Hala nola, Teresa Errandoneak inoizko denboraldi-hasiera onena izan zuen, 60metro hesidunak 8”18ko denboran egin zituen. Errandoneaz aparte, Sara Villasantek (1500 metroetan) eta Paula Añorgak (pertika jauzian) garaipenak lortu zituzten.

Gizonezkoek ere oso fin aritu ziren. Esaterako, Iker Arozenak 7,25metroko jauzia egin zuen luzera jauziko proban garaipena lortzeko. Gonzalo Tamayok pisu jaurtiketan eta Joseba Larzabalek 3000 metroetan garaipenak erdietsi zituzten.

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...

ALEJANDRO ESTEBAN ETA UNAX ERASO LAUGARREN ETA HAMARGARREN ESPAINIAKO JAURTIKETA LUZEKO TXAPELKETAN

Estebanek xabalina-jaurtiketan lortu zuen laugarren postua eta Erasok hamargarren mailu-jaurtiketan

Espainiako Neguko Jaurtiketa Luzeko Txapelketa...

AIMAR OTXOTEKOK IRABAZI DU LESAKAKO V MENDI LASTERKETA

Lesakarrak 2019ko lehen edizioko errekorra hautsi zuen, ordubete eta hamar minutuan osatuz 14 kilometroko ibilbidea

Aimar Otxoteko Larrarte...

CARLA MARTINEZEK ETA LAIA OLASCOAGAK URREZKO ETA BRONTZEZKO DOMINAK ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO 20 URTEZ AZPIKO TXAPELKETAN

Horiez gain, BATeko bertze zazpi atletek hartu dute parte Espainiako Txapelketan

Bidasoa Atletiko Taldeak parte hartze handia izan du...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO MASTERRAK URREZKO LAU DOMINA ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Hauez gain, 16 urtez azpiko hiru atleta aritu dira txapelketa berean lehian estreinakoz

Donostian ospatu zen Espainiako Pista Estaliko Master...