JAINKOAK GIZAKI BILAKATU ZIREN

Bartzelonak asko izerditu behar izan zuen atzo Bidasoa garaitzeko, neurketa osoa oso parekatua izan zen, baina azkenean 17-21 Bartzelonaren alde bukatu zen partidua

17- Bidasoa-Irun (9+8) : Ledo (p), Zabala (3), Kauldi, Serrano (1), De la Salud (2), Rodrigo Salinas (1), Seri (1), –hasierako zazpikoa-, Rangel (ps), Cavero (1), Aldaba, Esteban Salinas (2), Barthe, Renaud (1, de p.), Azkue (5) y Tesoriere.

21- Barça Lassa (9+12): Moller (p), Gómez (4, 2 de p.), Petrus (1), Mem (5), Ilic (1), Palmarsson (2), Fabregas (1) –hasierako zazpikoa-, Pérez de Vargas (ps), Víctor Tomás, Entrerríos (1), Andersson, Ariño, N’Guessan (3), Syprzak (2), Dolenec (1, de p.) y Brito.

Norgehiagoka gogoangarria izan zen atzokoa, zaletasuna eta zirrara sortzen duen horietakoa. Bigarren aldiz denboraldi honetan Artalekuko lehiatiletan “Sarrerarik ez” karteltxoa ateratzen zutela, garai oparoetako lurrin usaia nabaritzen zen. Artalekura hurbildu zen pertsona orok goi mailako eskubaloiaz gozatzeko aukera izan zuen; erritmo handiko norgehiagoka, defentsa bortitzak eta ateetan bi atezain ikusgarri, Kevin Moller erraldoia eta Xoan Ledo bertutetsua.

Lehen zatia oso parekatua izan zen, bi taldeek defentsa gogorrak burutu zituzten eta zirrikitu bat aurkitzen zutenean atezainek erantzun paregabeak ematen zituzten. Ahalguztiduna zirudien taldea txikitu egin zen eta Bidasoak garaipenean sinisten hasi zen. Lehen 30 minutuetan bi desabantaila izan zuen etxeko taldeak, 2-4koa 8.minutuan eta 4-6koa 15.minutuan, baina bi kasuetan, partzialak berdintzeko eta markagailuan aurretik jartzeko indarra ere izan zuten Esteban Salinasen gol baten eskutik (8-7). Hori bai, Xavi Pascualen taldeak bere maisutasuna erakutsi zuen lehen zatiko azken minutuetan eta atsedenaldia 9-9ko berdinketarekin iritsi zen. Bidasoa oso oso bizirik eta Artaleku liluratuta.

Bigarren zatia ordea maldan gora hasi zitzaion Bidasoari eta ondorioz, Jacobo Cuetarak hirugarren minutuan hutsartea eskatu behar izan zuen (9-12). Bazirudien Bartzelonak martxa berri bat sartuta zuela eta irundarren esperantzak xahutuko zituztela, baina atzo Bidasoak Asobal Ligako bigarren sailkatua zergatik den erakutsi zuen. Bartzelonaren erasoa henegarrenez gelditzeko indarrak izan zituzten eta gol bateko aldera hurbildu ziren, Iker Serrano eta Sergio de la Saluden golen bitartez eta Xoan Ledoren 7 metroko jaurtiketa bat gelditu eta gero (12-13, 13.min).

Berriro ere Artalekuk eztanda egin zuen, Bartzelona irabaztea posible zela sinistu zuten, baina jokalari onak momentu zailenetan agertzen dira, eta Raul Entrerriosen gidaritzapean kataluniarrek 2-5eko partzial berri bat eskuratu zuten 54.minutuan. Azken partzial horrek, neurketa Bartzelonaren kontrolpean egotea ahalbidetu zuen eta azkenean 17-21ko markagailuarekin irundik bi puntu ihes egin zuten. Hori bai, azken minutuan Artalekuko zaleek txalo zaparrada itzela eskeini zioten taldeari, egindako partiduaren ostean merezitako saria.

19.jardunaldiaren norgehiagoka aurreratu honen ostean, Bidasoak datorren larunbatean Granollersera bidaituko du Palau D’Esportsen Fraikin Granollersen aurka lehiatzeko. Hau da, Asobal Ligako bigarren sailkatua, Bidasoa, hirugarren sailkatuaren aurka, Fraikin Granollers; beste goi mailako neurketa bat.

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...