KROAZIAN ERABAKIKO DA KANPORAKETA

Itzulerako neurketa gogorra izango du Bidasoak Kroazian, asko sufrituta Bidasoak 30-27 irabazi dio RK Nexeri. Kroaziarrak talde ona eta gogorra direla demostratu dute.

Lehen zatia oso gogorra izan da, Bidasoak asko sufritu du eta argi geratu da RK Nexe talde gogorra dela. 5.minutuan Pesici bi minutuko zigorrarekin egotzi dute, ordura arte, pibote Serbiarrak bi gol eskuratu eta min handia eragin dio defentsari. Orduan, Bidasoak 3-0eko partziala lortu du 6-4 berriz aurretik jartzeko.

Hala ere, 12.minututik aurrera zailtasun handiak izan ditu Bidasoak, erasoan zein defentsan. Kroaziarra bi goleko aldera hurbildu da (8-6) eta Jacobo Cuetarak Pesicen lana oztopatzeko helburuarekin hutsartea eskatu du; izan ere, Nexek erdietsitako 8 goletatik 4 azken bi denboraldietan Leongo Ademarren aritutako piboteak gauzatu ditu. Bidasoak erasoan huts egiten jarraitu du eta kroaziarrek pixkanaka aldea jaten joan dira neurketa berdindu eta 8-9 aurretik joan arte. Bigarren hutsarte bat eskatzera behartuta ikusi da Cuetara, Bidasoa ezinean aurkitu da Nexek egiten zuen piboteko lana gelditzeko. Bigarren hutsartearen ondoren, Bidasoa hobeto kokatu da defentsan eta neurketa berdintzea lortu du. Azken hamar minutuetan bi taldeek ondo estutu dute defentsan eta atsedenaldira arte golak egiteko aukerak murriztu egin dira. 14-14ko berdinketarekin bukatu dira lehen 30 minutuak.

Zailtasunak bigarren zatian jarraitu dute, lehen bi minutuetan talde kroaziarra 14-16 aurretik jarri da. Laugarren minutuan, Jelinicek txartel gorria ikusi du Donat Bartoki kolpe gogor bat eman ondoren, baina kroaziarrek bere horretan jarraitu dute, defentsa la nona eginez eta erasoan golak gauzatzen. Denbora asko geratzen zen oraindik eta beti bezala, Bidasoak barrutik indarra atera du neurketari buelta eman eta markagailua berdintzeko. Bi minututan 15-17ko markagailutik, neurketa 17-17 berdintzera pasa da talde irundarra. Baina, beste behin, RK Nexek Pesic pibotea aurkitzen jakin dute eta bi golen aldera hurrundu dira (18-20).

Erasoan zulo bat aurkitzeko eraso luzeak burutu behar izan ditu Bidasoak, baina pixkanaka markagailua berdintzea lortu du 16.minutuan (21-21). Jose Manuel Sierraren geldiketek talde irundarra defentsan hauspotu dute, baina RK Nexe lan txukuna egiten jarraitu du. Neurketako azken 10 minutuetara 22-23–ko markagailuarekin iritsi dira bi taldeak, eta orduan, gol trukaketan aritu dira. RK Nexe oso fin ibili da norgehiagoka osoan zehar, baliabide ugari dituela erakutsi dute, baina, azken minutuetan, Bidasoak azken jardunaldietako maila berreskuratu du eta minutu garrantzitsuenetan asmatzen jakin du. Neurketa bukatzeko bost minuturen faltan, Bidasoa markagailuan aurretik jarri da aspaldiko partez (25-24) eta aldeko aldea murritza bazen ere, ondo kudeatu dute. Asko borrokatu ostean, Bidasoak 30-27 garaitu du RK Nexe. EHF European Leagueko bigarren kanporaketa Kroazian erabakiko da, hiru goleko aldea defendatu beharko du talde irundarrak.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...