UZTAILAK ITXITA
Saskibaloia

Puntu gutxiko neurketa batean, Erroibidek borrokatu zuen baina ezin izan zuten sailkapeneko bigarrena den La Salle mendean hartu

Igandekoa oso neurketa borrokatua izan zen. Defentsak erasoengandik gailendu ziren eta oso puntu gutxi sartuta, Erroibidek ezin izan zuen bostgarren garaipena errenkadan erdietsi. La Salle bizkaitarrak 37-42 nagusitu ziren Artaleku Kiroldegian jokatutako norgehiagokan.

7-0eko partzial batekin primeran hasi zuten Sergio Martinen mutilek neurketa eta azkar La Salleko entrenatzailea hutsarte bat eskatzera behartuta ikusi zen. Hortik aurrera, lehen zatia zeharo aldatu zen. 7-10 aurretik jarri ziren bizkaitarak, buelta eman zioten neurketari eta lehen hamar minutuak bukatuta 10-17koa adierazten zuen markagailuak.

Lanean ondo ari ziren irundarrak, baina ez zuten saskiratzeak gauzatzen. Bigarren laurdenean hiru puntu soilik saskiratu zituen Erroibidek eta La Salle markagailuan pixkanaka aldentzen joan zen. 3-11 izan zen bigarren laurdeneko markagailua eta atsedenaldira 13-28koarekin iritsi zen.

Hirugarren laurdenak beti dira oso garrantzitsuak eta Erroibidek argi zuen mahaian kolpe bat jo behar zuela. Jakin eta egin, indar askorekin zelairatu ziren eta maisutasun handiarekin puntu bakar batetara jarri ziren. Bigarren laurdenean hiru puntu soilik saskiratu bazuten, laurden honetan 19 sartu zituzten eta La Sallek 5 bakarrik. Hamar minuturen faltan, neurketa zeharo berdinduta aurkitzen zen 32-33.

Baina, berriro ere uztailak itxi ziren irundarrentzat. Laugarren laurdenean ez ziren fin ibili saskiratzeak lortzeko unean eta La Sallek asmatu zuen. Defentsan oinarritu ziren bi taldeak garaipena eskuratzeko eta azkenean bizkaitarrek eraman zituzten bi puntuak, dena azken minutuan eta jaurtiketa libreen bidez erabakiz (37-42).

LEHEN PORROTA…BIGARREN GELDIUNEA?
Saskibaloia

Erroibidek ezin izan du denboraldiko laugarren garaipena erdietsi, neurketa berdindu batean, Leioako Askartza taldeak 64-69 irabazi du.

Hiru hilabete...

GALDAKAO ZONALDE GORRIAN UTZI DU ERROIBIDEK
Saskibaloia

Hiru hilabete geldirik egon ostean, lehiaketa utzi zuten bezala bueltatu dira irundarrak, garaipenarekin alegia. Cafeteria Tartalo Ibaizabelen aurka 71-86 gailendu...

GARAIPEN BERRI BAT ERROIBIDERENTZAT
Saskibaloia

Neurketa zail batean, azken laurdenean Erroibidek denboraldiko bigarren garaipena erdietsi du eta sailkapeneko lider berri bezala kokatu da...

HENDAIA BASKET BALLEK ASTEBURUKO BI NEURKETAK BEREGANATU DITU
Saskibaloia

Ostiralean Hazparneren jaso zuten Irandatzen eta aise 78-59-ko garaipena erdietsi zuten; igandean, bestalde, Merignac 80-56 garaitu zituzten.