Burua tente agurtu du Kopa Bidasoa-Irunek

BIDASOA: Zubiria, Cavero, Vazquez (3), Cristian (4), Beltza, Portero (1), Azkue (5). Dejanovic, Crowley (8), Villar (2), Mouriño (1), Davidovic (5), Gomez (1), Rincón.

ANAITASUNA: Lorger, Gastón (5), Costoya (7), Del Valle, Goñi (4), Ugarte, Castro (1). Hernández, Bazán (1), Garza, Etxeberria, Nadoveza (5), Chocarro (2), Hinestrosa, Fernándes (6).

MARKAGAILUA: 3-2, 5-5, 8-7, 10-10, 13-13, 16-15 (atsedenaldia); 18-17, 21-19, 24-22, 25-26, 27-28, 30-31.

Errege Kopatik kanpo gelditu da Bidasoa-Irun, Iruñeko Anaitasunaren aurka Artalekun galdu ondoren. Irundarrek Valladolid liderraren etxean jokatuko dute larunbatean ligan, eta neurketa horren garrantziak eragina izan du kopako final zortzirenetako kanporaketan. Fernando Boleak min hartutako jokalariak gorde ditu, eta filialeko David Rinconi eta Iñigo Gomezi eman die jokatzeko aukera. Gainerako jokalarien artean ere aldaketa dezente egin du, indarrak erreserbatze aldera. Hala ere, Anaitasunari aurre egin eta norgehiagoka ona jokatu du Bidasoak. Aurrean Asobaleko arerioa izanagatik, hazi egin dira etxekoak. Gogor hasi dira, 5-1eko defentsarekin, eta bi goleko abantaila lortu dute laugarren minuturako (3-1).

Pixkanaka, lehen minutuetako presioa gainditzea lortu du Anaitasunak, eta indarrak orekatu egin dira. Hogeigarren eta hogeita bosgarren minutuetan, markagailuak berdinketak irudikatu ditu. Bidasoak abantaila hartu du atsedenaldiaren aurretik, Iñigo Gomez filialeko jokalariak eskuin hegaletik sartutako golari esker (16-15). Bigarren zatian indartsu irten da talde nafarra, eta buelta eman dio markagailuari (16-17). Ondoren, irundarren momenturik onena heldu da. Erasoan fin ibili dira, eta aurkariak penaltiak eginez gelditu behar izan ditu. Crowley espezialistak ez du hutsik egin, eta bi gol sartu ditu zazpi metroko lerrotik. Azkuek borobildu du segida, kontraerasoan. 23-20koa sartu du, 43.minutuan.

Hala ere, laster galdu du Bidasoak abantaila. Jokalari bat gutxiagorekin aritu behar izan du hurrengo minutuetan, eta Anaitasunak ez du aukera alferrik galdu. 24-25koa sartu du 48.ean. Etxekoek ez dute amore eman, eta beste lau aldiz berdindu dute markagailua. Baina 58.minutuan, Bidasoaren eraso batean baloia lapurtu eta bi goleko aldea lortu du Anaitasunak (28-30). Defentsa irekita azken ahalegina egiten saiatu da Bidasoa, baina ezin izan du porrota ekidin. Bost jokalarirekin egin ditu, gainera, azken jokaldiak, Cristian Martinez kanporatu baitu epaileak 59.minutuan. Anaitasunak egin du aurrera Errege Kopan, eta final laurdenetan egongo da. Bidasoak, berriz, Ohorezko B Mailako ligan jarriko du arreta, Asobal Ligara bueltatzea helburu.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...