Irabazteko adina estutu du Bidasoak

BIDASOA: Dejanovic, Cavero (2), Vazquez (3), Cristian (4), Beltza, Portero (2), Kauldi (4), Azkue (11). Zubiria, Crowley (2), Villar (2), Muiña, Bezbradica, Mouriño, Davidovic (4).

CIUDAD REAL: De la Cruz, Herrero (4), Lumbreras (1), Vidal (6), Sanchez (4), Negrete (3), Vazquez. Amaro, Yuste, Espino (1), Fernández (1), Candela (2), Mohino (3), Díaz, Torres (2), Granados (1).

MARKAGAILUA: 3-1, 6-3, 8-7, 10-9, 12-11, 13-13 (atsedenaldia); 16-14, 20-18, 24-20, 31-23, 34-28.

Ezinbestean irabazi beharreko azken partida gainditu du Bidasoa-Irunek. Valladolid eta Zamora aurkari zuzenen kontra ariko da hurrengo bi jardunaldietan. Neurketa horietan, lehen itzulian nagusi izan den berdintasuna apurtu eta ligaren bigarren erdia argitzen hasi daiteke. Behar-beharrezko zuen Bidasoak hitzordu horietara sailkapenean atzean gelditu gabe ailegatzea. Eta lortu du. Azken urratsean, baina, nahi baino gehiago sufritu behar izan du. Maila onenetik urrun gelditu da Bidasoa Ciudad Realen kontrakoan. Ondorioz, estu hartu du aurkariak norgehiagokaren zati handi batean.

Atsedenaldira arte, oreka izan da nagusi, kantxan eta markagailuan. Defentsan ahul samar ibili da talde irundarra, erraztasun handia eman dio arerioari. Epaileen erabakiek ere kalte egin diote. 25.minutuan esaterako, Kauldi eta Beltza kanporatu ditu epaileak, eta lau jokalarirekin utzi du Bidasoa pistan. Horrek giroa berotu du Artalekun, eta aurrerantzean, harmailetatik laguntza jaso dute irundarrek. Azken minutuan gol bateko abantaila hartzea lortu du Ciudad Realek, baina eraso bat gehiago du egin Bidasoak, eta Cristianek 13-13koa jarri du markagailuan.

Aurrekoaren antzeko itxura hartu du bigarren zatiak, lehen minutuetan. 40.ean, etxekoen errenta txikia zen oraindik (20-18). Partidako gol egile nagusia agertu da momentu horretan: Jon Azkue. Hiru gol sartu ditu segidan. Jokaldian bat, zazpi metroko lerrotik bestea, eta kontraerasoan hirugarrena (23-18). Garaipenaren oinarri izan da segida hori. 23-20ra hurbildu da Ciudad Real, azken ahalegin batean. Baina hurrengo partzialak neurketa erabaki du. 45.minututik 50.era lau gol sartu dituzte etxekoek, eta kanpokoek bakarra ere ez. Davidovicek egin du 27-20koa, kontraerasoan. Hortik aurrera, golak elkar trukatu dituzte bi taldeek. Puntuak non geldituko ziren, berriz, erabakita zegoen.

Filialaren garaipen handia

Eskubaloi hitzordu bikoitza izan da arratsaldean Artaleku kiroldegian. Bidasoa B filialak emozioa eman dio Estatuko Lehen Mailari, galdu gabe heldu den Uharte liderra mendean hartu baitu (24-23). Lehen zatian markagailuan atzetik ibili da Irungo taldea. 8-12koarekin hartu dute taldeek aldagelarako bidea. Bigarrenean hobera egin du filialak, lehen berdinketa lortu duen arte (17-17). Azken hamalau minutuetan lehia bizia izan da, eta hamasei segundo falta zirenean erabaki du partida Ander Ruiz piboteak. Balio handiko garaipena izan da Bidasoa Brentzat.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...