Kopatik kanpo utzi du Bidasoak Asobaleko Teucro

BIDASOA: Zubiria, Martínez (6), Crowley (6), Portero (2), Beltza, Odriozola (3), Bezbradica (1). Cavero, Vázquez (4), Villar (1), Muiña (2), Mouriño (4), Davidovic (1), Azkue, Dejanovic.

TEUCRO: Amérigo, Piriz (1), Balenciaga (3), David García (4), Carró, Carlos García (7), Dani Hernández (6). Víctor Rodríguez, Rial (1), Iván Fernández (1), Moledo (3), Chapela, Pedreira (3), Samu Gómez, Delgado.

MARKAGAILUA: 3-2, 5-5, 9-6, 11-10, 12-11, 16-15 (atsedenaldia); 18-18, 21-19, 23-20, 26-23, 28-27, 30-29.

EPAILEAK: Carlos Gude eta Juan José Gude.

2015/2016 denboraldian galdu gabe jarraitzen du Bidasoa-Irunek. Errege Kopako bigarren kanporaketan aurrera egin du. Aurkari gogorra izan du oraingoan aurrean: Asobal Ligan zazpigarren postuan dagoen Teucro. Kategorien arteko aldea baztertuta, talde galiziarrari aurre egin dio Bidasoak. Egindako lan itzelari esker, aurkaria kanpoan uzteko gai izan da. Neurketa bizi-bizia izan da, eta emozioari eutsi dio azken segundura arte.

Teucrok bere indarra hasieratik erakutsi nahi izan du. Lehen abantailak lortu ditu, baina Bidasoak aurrea hartu dio 5.minuturako (3-2). Abantaila izan du Bidasoak hortik aurrera, Teucrok irundarren erasoa gelditzeko modua topatu duen arte. Markagailua berdindu dute galiziarrek 22.minutuan, eta Fernando Boleak hutsartea eskatu behar izan du. Erasoak asko landu behar izan ditu etxeko taldeak, baina bi goleko abantaila hartzea lortu du berriro (13-11). Talde galiziarrak aldea murriztu du atsedenaldiaren aurreko jokaldian (16-15).

Azken minutuan erabaki du Bidasoak

Bide berdina jarraitu du bigarren zatiak. Estu-estua izan da, eta azken minutuan erabaki du Bidasoak. Irundarrek markagailuan abantaila izan dute, eta hiru goleko abantaila ere izan dute behin baino gehiagotan. Hala ere, ez dute errenta handitzea lortu, eta berriro lehian sartzeko aukera eman diote Teucrori. 26.minutuan 28-28koa sartu du talde urdinak, zazpi metroko marratik. Hurrengo erasoan, huts egin du Bidasoak, eta abantaila hartu du Teucrok (28-29).

Azken lau minutuetan Kauldi Odriozola eta Markel Beltza kanporatu ditu epaileak, ia elkarren segidan. Beraz, jokalari bat gutxiagorekin egin du Bidasoak eraso erabakigarria. Hutsartea eskatu du Fernando Boleak, jokaldia prestatzeko. 29-29koa zen markagailua, eta 23 segundo falta ziren. Mouriño piboteari baloia emateko lekua topatu dute horiek, eta argentinarrak ez du hutsik egin sei metroko marratik. Teucroren erasoa falta batekin gelditu du Bidasoak, eta azken jaurtiketa egiteko denbora izan dute galiziarrek, denbora amaituta. Baloia kanpora joan da, eta Bidasoak lortu du garaipena. Final zortzirenetan egongo da Irungo taldea.

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...