OSO GUTXI BALIO DUEN BESTE PUNTU BAT

Real Unionek bigarren zatian oso zaila zuen neurketa berdintzea lortu zuen, Lezaman Bilbao Athleticen aurka 3-3 egin zuen

Erreakzionatzeko betak xahutzen ari da Real Union, hiru puntuak batzeko premia izagurria dauka baina ez dute inola ere hori lortzen. Aurreko astean ligako gainontzeko taldeen emaitzek lagundu zuten, baina oraingoan ez eta beraz, 29 punturekin talde txuribeltza jeitsiera postuetan sartu da.

Lezaman jokatutako norgehiagoka oso gaizki hasi zuen Gorka Etxeberriaren taldeak, seigarren minutuan Morcillo aurrelariak arratsaldeko lehen gola erdietsi zuen. Golaren ostean Real Unionek berdintzeko hiru aukera izan zituen, ordea, Jokin Ezkietak Galan, Etxaburu eta Eneko Eizmendiren saiakerak geratu zituen. Asmatu zuena Gorka Guruzeta izan zen Bilbao Athletickentzat, 19.minutuan, lehoi kumeak 2-0 aurreratu ziren markagailuan. Bigarren golak min egin zion talde txuribeltzari eta etxeko hamaikakoak neurketa nahi zuten modura gidatu zuten. 2-0ekoarekin iritsi zen neurketa atsedenaldira.

Bigarren zatian Real Union partidaren bila irten zen, izan zuten lehen aukeran Eneko Eizmendik aldeak murriztu zituen. Eneko Eizmendi berak neurketa berdintzea lortu zuen, jokaldi bikaina burutu zuen baloia sareetara bidaltzeko. Bazirudien Real Unionek neurketa guztiz iraultzeko gaitasuna izango zuela, aldiz, Bilbao Athleticek hirugarren gola erdietsi zuen Cordobaren bitartez eta berriz garaipena aldendu zen. Real Unionek ez zuen etsi, jarraitu zuen aukerak izaten eta saiakerak lantzen eta azkenean 80.minutuan Asier Etxaburuk amaierako 3-3ko berdinketa lortu zuen.

REAL UNIONEK ROCA TALDEAREN INGURUKO LIBURUA KALERATU DU

“Ecos del Roca” izenburupean, Roca talde historikoaren sorrera kontatu dute liburuan

Real Unionek “Ecos del Roca” liburua kaleratu berri du,...

REAL UNIONGO BETERANOEK IRUN HIRIA TXAPELKETA OSPATUKO DUTE LARUNBATEAN

Zazpigarren edizioa izanen da eta txapelketa triangularrean, Touring KEk eta Arenas Clubak parte hartuko dute

Real Unionek Irun Hiria Beteranoen...

JOSH FEENEY ETA TOMMI O´REILLY ASTON VILLARA BUELTATUKO DIRA

2024ko urte hasieran ailegatu ziren Real Unionera bi jokalariak utzita eta orain, jatorrizko taldera bueltatuko dira berriz ere

Real Unionek...

REAL UNIONEK FUTBOL CAMPUSA ANTOLATU DU UZTAILERAKO

Izen emateak irekiak daude ekainaren 26ra bitarte

Real Unionek aurten ere Udako Campusa antolatu du hiriko eta eskualdeko haur...

GALLARDOK IRABAZI DU REAL UNIONEN III. ENPRESEN TXAPELKETA

Final handian Tecnari irabazi zion Irungo enpresak

Real Unionek III. Enpresen Txapelketa ospatu zuen pasa den asteburuan Stadium Galeko anexoan eta...