REAL UNIONEK LIDERRA MENDEAN HARTU ZUEN

Real Unionek meritu handiko garaipena erdietsi zuen larunbatean Valladolid Bren aurka. 2-1 garaitu zituzten mailako liderrak Stadium Galen irabazitako lehen neurketan

Alberto Iturralderen taldeari ondo etorri zitzaion aurreko astean Amorebieta irabaztea. Mamu asko kendu zituzten burutik eta larunbateko neurketan nabaritu zen. Talde txuribeltzak mailako liderra mendean hartu zuten, 2-1, eta horrela, Stadium Galen denboraldiko lehen garaipena erdietsi zuten.

Real Unionen lehen gola denboraldiko azkarrena izan zen, seigarren minutuan iritsi zen Galanek gauzatutako penalti batez. Alberto Iturralderen jokalariak zuhurtziaz jokatu zuten, baloia Valladolid Bk zuen baina atzelariak oso sendo aritu ziren erasoak geldituz. Hala ere, Real Unionek bigarren gol bat egiteko aukera izan zuen Dani Estradaren oinetan, baina Gaizka atezainak geldiarazi zuen.

Bigarren zatian ere Valladolid Bk baloiaren jabetzarekin jarraitu zuen, baina Real Unionen bost lerroko defentsak ongi erantzun zien gaztela lehoiko saiakerei. Egia da bigarren zatian bi taldeek gola sartzeko aukera gutxi izan zituztela, baina azken hamar minutuetan neurketak beste erritmo bat hartu zuen. Asier Etxaburuk Real Unionen bigarren gola egin zuen eta 89.minutuan kanpoko taldeak aldeak murriztu zituen, golegilea Navarro izan zen. Bigarren gola eta berdinketa lortzeko aukera izan zuen Navarrok, baina Irazustabarrenak hiru puntuak Stadium Galen geratzea ahalbidetu zuen.

Azken bi jardunaldietan Real Unionek sei puntu jarraian eskuratu ditu eta denboraldian lehen aldiz jeitsiera puntuetatik irten da. Bederatzi punturekin sailkapeneko hamalaugarren postuan kokatu da talde txuribeltza, hori bai, promozio postuak markatzen dituen Guijueloren bi puntutara soilik. Bederatzigarren jardunaldian, berriro ere Stadium Galen jokatuko du Real Unione eta berriro ere harrobiko talde baten aurka, kasu honetan, Bilbao Athleticen aurka.

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT GEHITU ZUEN SAILKAPENEAN

Amaikak Bat taldearen kontrako partidua banako markagailuarekin bukatu zen, Mario Capeletek penaltiz sartutako golari esker

REAL UNIONEK PUNTU BAT EKARRI ZUEN LAS GAUNAS ZELAITIK

Solísen eskutik ailegatu zen txuribeltzek markagailuan berdintzeko baliatu zuten gola

Real Unionek banako markagailua erdietsi zuen pasa den...

IÑIGO IDIAKEZ: “EZ NAGO TALDEAREKIN KEZKATUTA, GURE EGOERAREKIN BAIZIK”

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du Las Gaunas zelaian bihar, martxoaren 23an, 16:00etan

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du larunbat...

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT EKARRI ZUEN MINTXETATIK

Binako markagailua erdietsi zuen Carlos Garciaren taldeak azken minutuan Elgoibarren kontra

CD Elgoibar: Mosquera; Moya, Barrenechea,...