BIDASOA ATLETIKO BETERANOEK HAMAIKA DOMINA ESKURATU DITUZTE EUSKADIKO TXAPELKETAN

Irungo klubeko Arantxa Ausan, Juana Usabarrena, Miguel Arburua, Imanol Gil eta Javier Garcia Arnedo nagusitu ziren kategoria desberdinetan

Euskadiko Master Txapelketa ospatu zen pasa den asteburuan eta Bidasoa Atletiko Taldeko kirolariak bertan izan ziren, emaitza ezin hobeak biltzen. Guztira, hamaika domina eskuratu zituzten bortz atleten artean: Arantxa Ausanek urrezko hiru domina, Juana Usabarrenak urrezko bi, Miguel Arburuak, urrezko bertze bi, zilarrezko bat eta brontzezko bertze bat, Imanol Gilek urrezko domina ere eta azkenik, Javier Garcia Arnedok zilarrezkoa poltsikoratu zuen.

Arantza Ausan izan zen Euskadiko txapelketan nabarmendu zen atletetako bat. Guztira, urrezko hiru domina eskuratu zituen Ausanek: 300 metroko hasi-lasterketan (52,19 segundu), 80 metroko hesi-lasterketan (13,13 segundu, Espainiako errekorretik hiru zentesimara) eta 200 metroko lasterketan (30,10 segundu).

Juana Usabarrenak ere urrezko bertze bi domina poltsikoratu zituen lehiaketan, W75 mailako bi jaurtiketa proba desberdinetan. Alde batetik, pisu jaurtiketan 6,43 metro eginda eta bertzetik, mailu jaurtiketan 19,07 metro lortuta.

Gizonetan, Miguel Arburuak bildu zituen domina gehien, M55 kategorian. Urrezko bi domina eskuratu zituen, mailu jaurtiketan (16,80 metro) eta xabalina jaurtiketan (20,91 metro). Zilarrezko bertze bat ere irabazi zuen, luzera-jauzian, 3,08 metro eginda. Azkenik, brontzezko domina pisu jaurtiketan lortu zuen, 7,52 metroko markarekin.

Azkenik, Imanol Gilek ere urrezko domina eskuratu zuen, M35 kategoriako 100 metroko lasterketan (11,16 segundu) eta Javier Garcia Arnedok zilarrezkoa eskuratu zuen, M40 kategoriako 5000 metroko lasterketan (16:10 minutu).

BATEK HAMABI DOMINA ESKURATU DITU 16 URTEZ AZPIKO EUSKADIKO TXAPELKETAN

Dominez gain, estatu mailako txapelketan parte hartzeko minimoak ere lortu dituzte zenbait atletek

Euskadiko Txapelketa ospatu zen pasa den...

SANDRA PIERA ETA JON URTIZBEREA SAN MARTZIAL IGOERAN IRABAZLE

Ekainaren 22an ospatuko zen San Martzial Igoeraren XLVI. edizioa eta Sandra Piera eta Jon Urtizberea izan ziren azkarrenak

Sanpedro eta sanmartzial...

SAN MARTZIAL IGOERAREN XLVI. EDIZIOA OSPATUKO DUTE LARUNBATEAN

3,6 kilometroko ibilbidea prest du Bidasoa Atletiko Taldeak

San Martzial Igoeraren XLVI. edizioa ospatuko dute larunbat honetan, ekainaren...

HOGEI DOMINA POLTSIKORATU DITUZTE BATEKO ATLETEK GIPUZKOAKO TXAPELKETAN

Gipuzkoako Absolutu Txapelketa ospatu zen Donostian ekainaren 8an eta 9an eta Bidasoa Atletiko Taldekoek urrezko bortz domina irabazi...