ARTALEKU GOTORLEKU
Eskubaloia

27 – Bidasoa-Irun: Ledo ( 14 paradas), Cavero (1 gol), Zabala (1), Esteban Salinas (2), Renaud (6), Rodrigo Salinas (3), Azkue (2, 1 p.) -siete inicial-, Rangel (ps), Aldaba (1), Odriozola (4), Serrano (1), Barthe (1), De la Salud (5, 2 p.) y Tesoriere.

21 – Bada Huesca: Gómez (1 parada), Carmona, Mota (3 goles), Carró, García (1), Marcelo (3), Bonanno (4) -siete inicial-, Arguillas (6 paradas), Val (2), Camas, Pérez (4), Ostojic (2), Félez (1), Zungri (1), Mira y Malo.

Defentsa izan zen berriz ere norgehiagokaren gakoa. Hasieratik irten zen tinko Bidasoa atzealdean, horren adierazle, Bada Huescak markagailuan aurretik joan zen une bakarra 0-1eko izatea. Zazpigarren minutuan ordea erasokoak ere martxan jarri ziren. 3-3koarekin, Bidasoak 5-0eko partziala lortu zuen. 17.minutuan 8-3 aurretik zegoen Bidasoa eta 13 minutu golik sartu gabe egon zen Huescako taldea. Beste behin, Xoan Ledok izugarrizko norgehiagoka burutu zuen, lehen zatian 8 geldiketa egin zituen eta 14kin bukatu zuen partidua.

10 minutu geratzen ziren norgehiagoka atsedenaldira joateko eta minutu horietan, Bada Huesca talde egonkorra dela erakutsi zuen. Markagailuan hurbildu ziren eta atsedenaldia 11-9ko markagailuarekin iritsi zen. Bi goleko errenta zuen etxeko taldeak.

Nolaskoren mutilek bigarren zatia gogor ekin zioten eta gol batera hurbildu ziren, eta berdintzeko aukerak izan zituzten arren, ez zituzten gauzatu. Baina azkar batean, lehen zatiaren antzera Bidasoak 4-0eko partzial berri bat lortu zuen, Renaud eta De la Salud protagonista zirelarik (15.min 17-12).

Ordurako, Jon Azkuek norgehiagoka utzi behar izan zuen lesio baten ondorioz, baina taldeak ez zuen kapitainaren hutsa sumatu. 8 golen diferentzia lortu baitzuen talde horiak (21.min 23-15). Baina Bada Huescak ez zuen etsi eta 0-5 partzial baten bidez, enegarrenez markagailuan hurbildu ziren. Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu zuen eta hiru minuturen faltan Leo Renaudk erantzukizuna hartu zuen eta gol baten bidez Huescakoen esperantza guztiak desegin zituen (27.min 24-20). Bigarren zatia bukatuta, 27-21 izan zen emaitza.

Beraz, garaipen garrantzitsua Asobal Kopari begira baina baita denboraldiko bigarren zatiari begira, izan ere, Bidasoak abenduan bederatzi norgehiagoka jokatu beharko ditu eta indarrak oso ongi neurtu beharko dituzte. Larunbatean beste norgehiagoka gogorra izango du Bidasoak, beti zaila den Guadalajarako kantxara bidaiatuko du.

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”
Eskubaloia

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN
Eskubaloia

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...