Asobal Ligara igotzeko lehiatik kanpo gelditu da Bidasoa-Irun

ATLéTICO VALLADOLID: César Pérez, Rey, Rasero (1), Viscovich (3), Hernández (8), De La Rubia (3), Källman (7), Daniel Pérez (2), Grossi (2), álvarez (2), Turrado (1), Roberto Pérez (2), Egea, Gómez, Santiago.

BIDASOA-IRUN: Dejanovic, Cavero (1), Trkulja (2), Azkue (3), Muiña (1), Martínez (2), Crowley (7). Zubiria, Alzaga, Zildzic (2), Gimeno (1), Penón (1), Vázquez, Revin.

MARKAGAILUA: 2-1, 3-2, 5-3, 7-4, 9-7, 11-10 (atsedenaldia); 13-12, 16-14, 20-15, 22-17, 27-20, 31-20.

EPAILEAK: álvarez Menéndez eta Friera Cavda.

Garratza izan da denboraldiaren amaiera Bidasoa-Irun taldearentzat. Igoera lortzeko itxaropenarekin iritsi da Santanderko play off-era. Baina oso urrun gelditu da azkenean. Kolpe latza eman dio Atlético Valladolidek finalerdian. Ezusteko jipoia jaso du Bidasoak, denboraldiko neurketa okerrenetariko batean. Itxura txarra hartu du norgehiagokak lehen minutuetan. Cristian Martínezek lehen gola egin ondoren, laster hasi da Valladolid markagailuan agintzen. Caverok berdinketa jarri du, 11.minutuan. Ordu laurdena betetzerako, ordea, bi goleko abantaila zuen berriro aurkariak. Defentsako lan handia izan da Pucelako taldearen garaipenaren oinarri. Erasoan baldar aritu da Bidasoa, harresi gaztelarra gainditzeko modua aurkitu ezinik. 26.minutuan hutsartea eskatu behar izan du Boleak, Valladolidek hiru goleko aldea zuenean (7-10). Lehen zatia ondo bukatuta, lehiara bueltatzeko itxaropena zuen entrenatzaileak. Hala izan da, 10-11koa irudikatu baitu markagailuak atsedenaldian.

Bigarren zatiaren hasierak zale irundarrak berpiztu ditu. Cristian Martínezek markagailua berdindu du, eta Adrian Crowleyk aurretik jarri du talde bidasoarra, zazpi metroko marratik. Hala ere, Valladolidek neurketaren agintea berreskuratu du laster. Defentsan estutzen hasi da berriro, eta markagailuko aldeak gora egin du etengabe. Bidasoak ez du atea babesteko lanean asmatu. Erraz eta erruz sartu dira aurkariak sei metroko marraraino. Gainera, Filip Källman Bidasoako jokalari ohiak gol sorta sartu du kanpoko jaurtiketetan. Hamabost minutu falta zirenean, partidatik kanpo zegoen jada Bidasoa-Irun. Azken ahalegin batean, hutsartea eskatu du Boleak, 15-21ekoarekin. Baina aurrerantzean, aldea handitu besterik ez du egin Valladolidek. Amore eman dute Bidasoako jokalariek, eta burumakur utzi dute La Albericiako kantxa. Negar malkoak ere izan dira, gazteenen artean.

Denboraldi irregularraren ondoren, saririk gabe gelditu da Bidasoa-Irun. 3. eta 4. postuetarako lehian, 20-27 gainditu du Nava. Baina garaipenak ez du taldea kontsolatu. Ohorezko B Mailan ariko da Bidasoa hurrengo denboraldian.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...