BAT-EKO NESKA-MUTILEK LIGAN MAILA MANTENTZEA LORTU ZUTEN

Neskek Ohorezko Mailan jarraituko dute beste urte batez, eta mutilek Lehen Mailan

Bidasoa Atletiko Taldeko neska-mutilek asteburu erabakiorra izan zuten aurrekoan. Izan ere, Ligako hirugarren eta azken jardunaldian parte hartu zuten eta maila mantentzea zuten jokoan bi taldeek ere. Nahiz eta aurreikuspenak ez zuten laguntzen helburu hori lortzeko, emaitza onak eskuratu eta maila mantentzea ere lortu zuten.

BAT-eko neskak Donostin lehiatu ziren pasa den larunbatean, Ohorezko Maila mantentzeko asmoarekin. Azken jardunaldi hau zaila zen taldearentzat, izan ere, gutxienez seigarren postua eskuratu behar zuten neskek maila berean jarraitzeko. Gainera, azken aldian izan dituzten bajak kontuan hartuta, salbazioa oraindik zailagoa zen.

Taldeak bazekien akatsik gabeko lehiaketa burutu behar zuela, eta horrela izan zen. Aurreikuspenak bete zituzten proba guztietan, eta batzuetan hauek gainditu ere egin zituzten. Honekin, erreleboen probara maila mantentzeko aukerekin iritsi ziren. Errelebo motzetan azken postuan sailkatu ziren, 48,47 segundurekin. 4x400eko erreleboan aldiz, Angelak, Junkalek, Maek eta Alaznek lasterketa izugarria burutu zuten eta hirugarren postua eskuratu zuten, Teneriferen aurretik. Horrela, sailkapen orokorrean bostgarren postuan amaitu zuen taldeak eta beraz, Ohorezko Maila mantentzea lortu zuten, 85 punturekin guztira.

BAT-eko mutilak Lehen Mailan jarraituko dute

Mutilak Gandiara joan behar izan ziren Ligako azken jardunaldia jokatzera. Nahiz eta hauek aurreikuspen hobeak eduki, akatsik gabeko lehiaketa egin behar zuten eta zalantzan zegoen beraien salbazioa ere. Mutilen helburua ere seigarren postuan sailkatzea zen Lehen Maila mantentzeko.

Pau Blasiren bajarekin, baina Juan Errandonea berreskuratuta, taldeak lan bikaina egin zuen proba guztietan eta bere mailarik onena erakutsi zuen, lehen postu ugari lortuz. Erreleboen probara aukerekin iritsi ziren hauek ere eta 4x100 metroko proban, dagoeneko, ziurtatu zuten maila mantenduko zutela. Sailkapen orokorrean laugarren postua eskuratuta, 91,5 punturekin, BAT-eko mutilak urte bete gehiago emango dute Lehen Mailan.

Adur Amilibiarekin solastu ginen eta berak eman zigun asteburuko jardunaldiaren berri.

(Argazkia: BAT)

BATEK BIGARREN ETA LAUGARREN POSTUAK ESKURATU DITU EUSKADIKO KLUB ARTEKO TXAPELKETAN

Gizonezkoek urrezko sei domina eta emakumeek bertze bi eskuratu zituzten, bertze hainbat dominekin batera

Euskadiko Klub arteko txapelketa ospatu...

IRUNE MUGURUZAK GIPUZKOAKO ERREKOR ABSOLUTUA ESKURATU DU

Espainiako Unibertsitate mailako 400 metroko hesi-lasterketan lortu zuen garaipena

Espainiako Atletismoko Unibertsitate mailako Txapelketa ospatu...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO EMAKUMEEK HIRUGARREN POSTUA ESKURATU DUTE LIGAKO LEHEN HITZORDUAN

Iruñean jokatu zen Ligako lehen jardunaldia eta BATeko emakumeak hirugarren postuan sailkatu ziren, Playas de Castellon eta Pamplona Atletismoren...

MADDALEN JIMENEZ BERATARRAK IRABAZI DU BERE HERRIKO MENDI MARATOI ERDIA

Gizonetan aldiz, Iñaki Olano nagusitu zen beroak baldintzatu zuen lasterketan

Berako XVIII. Mendi Maratoi Erdia ospatu zen pasa den igande goizean,...

ANA PULGARIN ZORTZIGARREN NAZIOARTEKO MARTXA TXAPELKETAN

Carla Martinezek klubeko errekorra hautsi zuen Alacanten 200 metroko lasterketan

Nazioarteko Martxa Txapelketa ospatu zen pasa den apirilaren 6an...