BIDASOAK 28-34 GARAITU ZUEN GRANOLLERS

Palau d´Esportsen aritu ziren irundarrak, 1.100 zaleen aurrean

Larunbat eguerdian neurtu zen Bidasoa Granollersen aurka, aurreikusten zen partidu zail eta parekatu batean. Asobal Ligako hamaikagarren jardunaldi hau 28-34 markagailuarekin amaitu zen, eta irundarrek beste bi puntu irabazi zituzten, sailkapeneko bigarren postua ziurtatuz.

Lehenengo zatiaren hasieran etxekoak aurre hartu bazuten ere, Cuetararen taldeak indarra hartu eta Salinas, Odriozola eta Azkueren golekin eta Sierraren defentsarekin, markagailuari buelta ematea lortu zuten. Bederatzigarren minutuan, gol bateko errenta zuten irundarrek, eta hortik atsedenaldira arte hau handitzen jarraitu zuten bost goleko aldea eduki arte (11-16, 26. minutuan). Hala ere, azken lau minutuetan, Granollersekoak martxa hartu eta aldea lau puntura jaistea lortu zuten, bigarren zatia 14-18 markagailuarekin hasita.

Etxeko taldeak indar berarekin hasi zuen jardunaldiko azken ordu erdia ere, eta 39. minuturako puntu bakar bateko aldea edukitzea lortu zuten. Hala ere, Cuetarak eskatutako hutsartetik bueltan, irundarrek erritmo gogorra ezarri zuten neurketan eta, Mikel Zabalaren golei esker, Granollersek itxi ezin izan zuen zuloa ireki zuten markagailuan. Partidua amaitzeko bi minutu falta zirenean, etxekoak berriro ere hurbildu baziren ere, Adrian Fernandezen Asobal Ligako 600. golak Bidasoaren alde erabaki zuen neurketa.

Jardunaldiaren amaieran Jacobo Cuetara entrenatzaileak esan zuen moduan, taldea “oso pozik dago garaipen garrantzitsu honekin. Oso ondo jokatzen ari zen etsai baten kontra zen eta bere etxean gainera. Erritmo onarekin ailegatu gara eta momentu oso onean gaude”. Eguneko protagonista izan zen Mikel Zabalak ere Cuetararen hitzak errepikatu zituen eta irabazitako “bi puntuak oso garrantzitsuak” zirela gaineratu zuen.

Bidasoak bihar izango du beste bi puntu irabazteko aukera, baina oraingoan EHF Ligaren barruan jokatuko duen partiduan izango da. Artalekun arituko dira irundarrak Fenix Toulouse HB taldearen aurka, arratseko 20:45ean hasita.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...