BIDASOAK DENBORALDIKO LEHEN BI PUNTUAK ESKURATU ZITUEN ARTALEKUN
Eskubaloia

Talde irundarrak Cangas hartu zuen mendean 35-26ko markagailuarekin

Bidasoak denboraldiko lehen neurketa jokatu zuen Artalekun. 1.379 zaleren aurrean, talde irundarra handitu egin zen eta aurreko asteburuko porrotari buelta ematea lortu zuen. Cangas taldearen aurka jokatu zuen, eta bi taldeek antzeko jokoa erakutsi bazuten ere, azkenean etxeko taldeak 35-26ko markagailu zabalarekin irabazi zuen. Horrela, sailkapenerako lehen bi puntuak eskuratu zituen Bidasoak.

Lehen zatia hasi bezain laster, Bidasoak bere sendotasuna erakutsi zuen kantxan. Lehia estua zegoen bi taldeen artean, Cangas ere bere indar guztiarekin sartu baitzen partidan. Nahiz eta galiziarrek Bidasoaren jokoa zailtzen saiatu, etxeko taldeak hiru eta lau goleko tartea ireki zuen markagailuan eta atsedenaldirako, 18-13koa ipini zuen bere alde.

Bigarren zatian, itxura berarekin atera ziren bi taldeak neurketa jokatzera. Bidasoak lau goleko aldea mantentzen jarraitu zuen, baina galiziarrak erasokorrago jokatzen hasi ziren eta bi golera hurbildu ziren 45. minuturako (24-22). Orduan, Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu zuen eta honek on egin zion Bidasoari. Geroztik, beraien maisutasuna erakutsi eta Cangasek egindako akatsak baliatuta, erasoan eta defentsan fin ibili zen etxeko taldea. Horrela, hamar goleko errenta eskuratu zuten neurketaren azken minutuetan, nahiz eta azkenean 35-26ko markagailuarekin irabazi.

Denboraldiko bigarren jardunaldia irabazita eta sailkapenean lehen bi puntuak gehituta, datorren astean ekingo dio talde irundarrak hirugarren partidari. Hau ere ostiralarekin ospatuko da, irailak 16, eta Torrelavegaren aurka izanen da.

(Argazkia: Arrate Morales)

ALEX MOZAS: “ONGI EGITEN DIREN GAUZAK APROBETXATU ETA INERTZIEKIN HAUTSI NAHI DUGU”
Eskubaloia

Alex Mozas izanen da heldu den denboraldiko Bidasoa Irungo entrenatzailea eta Javi Campo, Nacho Torrescusa eta Jorge Martinezekin batera lan eginen...

HUGO SANCHEZ IZANEN DA ILCAPO HONDARRIBIAKO ENTRENATZAILEA
Eskubaloia

Sanchezi laguntzen, Eñaut Uruñuela egonen da bigarren entrenatzaile moduan eta Yon Gomezek atezainekin eginen du lan