BIDASOAK ETSAI GOGORRA IZAN ZUEN ARTALEKUN ATZO

EHF-ko hirugarren jardunaldia 24-26ko markagailuarekin amaitu zen Toulouseren alde

Artalekuk EHF Ligako hirugarren jardunaldia jaso zuen atzo 1.623 zaleen aurrean. Oraingo honetan, Bidasoari Toulousen aurka neurtzea egokitu zitzaion eta, aurreikusi zuten moduan, norgehiagoka zaila izan zen irundarrentzat. Nahiz eta partidu ona jokatu eta indartsu aritu, okzitaniarrek eraso gogorrak egin zituzten eta behin abantaila hartuta, Bidasoak ezin izan zuen markagailuan sortutako zuloa guztiz itxi.

Lehenengo zatia nahiko parekatua hasi zen, eta Bidasoak aurretik jartzea ere lortu zuen, Léo Renaud-Davidek sartutako 2-1ekoarekin. Hala ere, hortik aurrera Toulouse errenta hartzen hasi zen eta 10. minuturako lau puntuko aldea (4-8) ireki zuen. Irundarrek markagailuko tartea berditzera arte (18. minutuan 8-8) murriztea lortu bazuten ere, kanpoko taldea aurretik ezarri zen partidu amaiera arte.

Atsedenaldira 11-13ko markagailuarekin ailegatu zen neurketa, eta alde hori bigarren zati guztian zehar mantendu zen. Partiduko azken bost minutuetan, lehia estua izan zen bi taldeen artean, eta Bidasoak aukera paregabea izan zuen Toulousen puntuetara hurbiltzeko. Renaud-Davidek azken 15 segundutan sartutako gol batekin, markagailua 24-25en jartzea lortu zuen. Artalekun zeuden zaleak horretan berdinketan amaitzeko aukera ikusi bazuten ere, epaileek partiduaren bukaera adierazi baino lehen, kanpokoek azken gola sartu eta 24-26ko markagailua utzi zuten azkenik.

Neurketaren ondoren, bai Zabala eta bai Aginalde ados zeuden arratsaldeko gakoa beraien erasoan egon zela. Zabalak aipatu zuen moduan, “hasieran pixkat urduri ginen eta ez gara erasoan hain fin ibili”. Europan jokatzen diren partiduen zailtasuna nabaria dela ere onartu zuten eta Julen Aginagaldek esan zuen bezala, “Europan partidu bat irabazteko, partidu borobila egin behar da”. Ez zen horrelako izan atzokoa, baina oraindik asko falta da eta Bidasoak aukera izango du akatsak zuzentzeko.

Hurrengo hitzorduak

Asteburu honetan izango dute irundarrek hurrengo neurketa. Larunbatean, Sacyr Asobal Ligaren barruan, Batcho Torrelavegaren aurka arituko dira Artalekun, arratsaldeko 18:30ean. Hurrengo asteartean berriz, EHF Ligako hitzordua izango dute. Oraingo honetan kanpoan izango da, Pfadi Wintherthur taldearen aurka, arratsaldeko 20:45ean.

(Argazkia: Eduardo Ágreda)

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...