BIDASOAK ETSAI GOGORRA IZAN ZUEN ARTALEKUN ATZO

EHF-ko hirugarren jardunaldia 24-26ko markagailuarekin amaitu zen Toulouseren alde

Artalekuk EHF Ligako hirugarren jardunaldia jaso zuen atzo 1.623 zaleen aurrean. Oraingo honetan, Bidasoari Toulousen aurka neurtzea egokitu zitzaion eta, aurreikusi zuten moduan, norgehiagoka zaila izan zen irundarrentzat. Nahiz eta partidu ona jokatu eta indartsu aritu, okzitaniarrek eraso gogorrak egin zituzten eta behin abantaila hartuta, Bidasoak ezin izan zuen markagailuan sortutako zuloa guztiz itxi.

Lehenengo zatia nahiko parekatua hasi zen, eta Bidasoak aurretik jartzea ere lortu zuen, Léo Renaud-Davidek sartutako 2-1ekoarekin. Hala ere, hortik aurrera Toulouse errenta hartzen hasi zen eta 10. minuturako lau puntuko aldea (4-8) ireki zuen. Irundarrek markagailuko tartea berditzera arte (18. minutuan 8-8) murriztea lortu bazuten ere, kanpoko taldea aurretik ezarri zen partidu amaiera arte.

Atsedenaldira 11-13ko markagailuarekin ailegatu zen neurketa, eta alde hori bigarren zati guztian zehar mantendu zen. Partiduko azken bost minutuetan, lehia estua izan zen bi taldeen artean, eta Bidasoak aukera paregabea izan zuen Toulousen puntuetara hurbiltzeko. Renaud-Davidek azken 15 segundutan sartutako gol batekin, markagailua 24-25en jartzea lortu zuen. Artalekun zeuden zaleak horretan berdinketan amaitzeko aukera ikusi bazuten ere, epaileek partiduaren bukaera adierazi baino lehen, kanpokoek azken gola sartu eta 24-26ko markagailua utzi zuten azkenik.

Neurketaren ondoren, bai Zabala eta bai Aginalde ados zeuden arratsaldeko gakoa beraien erasoan egon zela. Zabalak aipatu zuen moduan, “hasieran pixkat urduri ginen eta ez gara erasoan hain fin ibili”. Europan jokatzen diren partiduen zailtasuna nabaria dela ere onartu zuten eta Julen Aginagaldek esan zuen bezala, “Europan partidu bat irabazteko, partidu borobila egin behar da”. Ez zen horrelako izan atzokoa, baina oraindik asko falta da eta Bidasoak aukera izango du akatsak zuzentzeko.

Hurrengo hitzorduak

Asteburu honetan izango dute irundarrek hurrengo neurketa. Larunbatean, Sacyr Asobal Ligaren barruan, Batcho Torrelavegaren aurka arituko dira Artalekun, arratsaldeko 18:30ean. Hurrengo asteartean berriz, EHF Ligako hitzordua izango dute. Oraingo honetan kanpoan izango da, Pfadi Wintherthur taldearen aurka, arratsaldeko 20:45ean.

(Argazkia: Eduardo Ágreda)

JACOBO CUETARA: “NEURKETA BEREZIA IZANEN DA, BAINA TXAPELDUNORDETZA LORTU BEHAR DUGU DENAREN GAINETIK”

Bidasoak Puerto Sagunto jasoko du larunbatean (maiatzaren 18an) Artalekun, etxean jokatuko duen azken partiduan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL...

CIUDAD REAL IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO FINAL LAURDENETAN

Maiatzaren 31n ospatuko da neurketa Jaengo Olivo Arenan

Bidasoa Irunek ID Energy Caserio Ciudad Real taldearen kontra jokatuko du 2023/2024 Errege Kopako...

BIDASOA IRUNEK EUROPAKO IBILBIDEARI BERREKINEN DIO HELDU DEN DENBORALDIAN

Talde horiaren hamazazpigarren partehartzea izanen da EHF European Leaguen

Bidasoa Irunek pasa den asteburuan lortu zuen aurtengo denboraldiko helburu...

EÑAUT URUÑUELA DA CD BIDASOAREN EMAKUMEEN ARLOAREN KOORDINATZAILE BERRIA

Emakumezkoen eskubaloia maila guztietan indartzeko erronka duela argitu du klubak

C.D. Bidasoak emakumezkoen eskubaloiarekin zuen zor historikoa...

BIDASOAK EZIN IZAN ZUEN BADA HUESCA GARAITU

Talde irundarrak 32-29 galdu zuen eta txapeldunordetza irabazteko lehen aukera galdu zuen

Bidasoak Bada Huescaren kontra galdu egin zuen pasa den...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORTZEA LORTZEKO AUKERA DUGU ETA APROBETXATU BEHAR DUGU”

Bidasoa Irunek bihar, maiatzaren 3an, bisitatuko du Huesca bere helburuak lortzeko neurketa garrantzitsu bat jokatzeko