BIDASOAK MAILA ONA ERAKUTSI ZUEN LIGAKO LIDERRAREN KONTRA
Eskubaloia

Talde irundarrak 26-32ko markagailuarekin galdu zuen Barçaren kontra, Artaleku bete batean

Bidasoak ezin izan zuen Plenitude ASOBAL Ligako liderra garaitu. 26-32ko markagailuarekin porrota jaso zuen Jacobo Cuetararen taldeak, baina maila ona erakutsi zuen eta bigarren zatiko partziala bereganatzea ere lortu zuen (16-14). Neurketa zail hau gaindituta, atsedenaldi txiki bat edukiko du orain talde irundarrak, EHFko Last 16 faseari eta Ligako azken herenari aurre egin baino lehen.

Partiduaren lehen bost minutuak golik gabekoak izan ziren bi taldeentzat. Bosna geldiketa egin zituzten Jakub Skrzyniarz eta Gonzalo Perez de Vargasek, eta hutsean eduki zuten markagailua seigarren minutura arte. Hurrengo minutuetan berriz, Barçak lehen gola sartu eta, hortik aitzinera, bere nagusitasuna erakutsi zuen, argi eta garbi. Hamargarren minutua baino lehen, 1-5eko markagailuarekin, hutsartea eskatu zuen Jacobo Cuetarak bere taldeari indarra emateko. Hala ere, kataluniarrek euren jokoa inposatu zuten eta Bidasoak ere jaurtiketa aunitzetan huts egin ondotik, 10-18ko emaitzarekin iritsi zen neurketa atsedenaldira.

Bigarren zatian berriz, etxekoek gehiago asmatu zuten atean eta, hain zuzen ere, azken 30 minutuetako partzialean garaile izan ziren, 16-14koa eskuratuz. Artaleku bete baten bultzadarekin eta euren indarrean sinetsiz, Jacobo Cuetararen mutilek errenta gutxitzen joan ziren eta azkenik, 26-32ko markagailuarekin bukatu zuten jardunaldia. Sei goleko errenta soilik atera zion Barçak Bidasoari eta etxeko taldea ere pozik gelditu zen lortutakoarekin.

Nazioarteko hitzorduek baldintzatuta, denboraldiko bigarren atsedenaldia izanen du Bidasoak orain. Martxoaren 21ean izanen dira bueltan, etxean berriz ere, EHFko Last 16 fasearekin. Orduan, 20:45ean, Sporting Clubde Portugal jasoko dute bidasotarrek . Asteburu horretan berriz, martxoaren 25ean, Guadalajarara bidaiatu beharko du taldeak, bertako taldearen kontra Plenitude ASOBAL Ligako neurketa jokatzeko.

(Argazkia: Arrate Morales)

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...