BIDASOAK ZORTZIGARREN ALDIZ JARRAIAN IRABAZI DU EUSKAL KOPA

Talde irundarrak Romoren kontra jokatu zuen atzo Laudion Euskal Kopako finala

Bidasoak bertze garaipen bat gehitu du bere ibilbide profesionalean, izan ere, Euskal Kopako finala irabazi zuen atzo Laudion, Romoren kontra. Garaipen zabala eskuratu zuen gainera, 35-52ko markagailuarekin, eta horrela, Irungo taldea zortzigarren aldiz jarraian suertatu da garaile txapelketa honetan.

2022ko final berbera errepikatu zen aurten ere. Izan ere, aurrez aurre izan ziren bigarrenez Romo eta Bidasoa Irun. Oraingo honetan Laudio izan zuten eszenatokia eta, lehengo urtean ez bezala, hasieratik nabarmendu zen Jacobo Cuetararen taldea. Gol bateko abantaila lortu zuten partidua hasi eta segidan, eta lau golera ireki zuten errenta hori lehen zatiko erdialdean. Markagailuko tartea poliki-poliki zabaltzen joan ziren irundarrak eta atsedenaldira 19-27ko emaitzarekin iritsi ziren.

Bigarren zatian, oraindik joko hobea kantxaratu zuen Bidasoak. Defentsan zuzen ibili ziren jokalariak, baita kontraerasoan ere, eta hogei goleko abantaila lortu zuen talde bisitariak segidan. Azkenean, 35-52ko markagailuarekin bukatu zen neurketa, tarte zabalarekin eta garaipen sendoa lortuta.

Mikel Zabala, Asier Nieto eta Eneko Furundarena deialditik kanpo gelditu ziren atzo, arazo fisioak direla eta. Hala ere, taldeak maila eman zuen eta zortzigarren aldiz jarraian lortu zuten Euskal Kopako finala irabaztea. Taldeak, guztira, hamabi aldiz eskuratu du Euskal Kopan garaile izatea, 2000. urtean lortutako lehen garaipenaren ondotik. Gainera, atzo, lehenago urtean finalerdian, Hondarribiaren kontra lortutako gol kopuru bera batzea lortu zuen eta horrela, taldeak duen errekorra berdindu zuen.

Bidasoaren hurrengo hitzordua maiatzaren 14ean izanen da. Orduan, Plenitude ASOBAL Ligako azken txanpari hasiera emanen dio taldeak Katalunian, Fraikin Granollers taldearen kontra, 17:00etan.

(Argazkia: CD Bidasoa)

BIDASOA ERREGE KOPAKO FINALERDIETAN

Bidasoa Irunek Caserio Ciudad Real taldeari 43-28 irabazi dio final laurdenetan

Bidasoa Irunek Errege Kopako finalerdietara sailkatzea lortu du,...

JACOBO CUETARA: “ILUSIOZ ETA PRESIORIK GABE GAUDE”

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du asteburuan, denboraldiari bukaera emateko

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du...

BIDASOAK GALDU EGIN ZUEN ASOBAL LIGAKO AZKEN JARDUNALDIAN

Cuencak 29-26ko markagailuarekin irabaztea irabazi zion talde horiari, Plenitude ASOBAL Ligan segitzeko helburua lortuz

Bidasoa Irunek galdu egin...

ZAISA BIDASOA IRUN ESPAINIAKO SEKTORE FASEAN

Kadete mailako gizonezkoak Kantabrian egonen dira asteburuan B multzoan Sektore Fasea jokatzen

Zaisa Bidasoa Irun, Bidasoako kadete mailako gizonezkoak,...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORDE IZATEAREN ARDURA IZANEN DUGU AZKEN PARTIDUAN”

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligako azken jardunaldia jokatuko du, Cuencaren kontra eta matematikoki txapeldunordetza lortuta

Plenitude ASOBAL...

BIDASOA IRUN ASOBAL LIGAKO TXAPELDUNORDE

Puerto Saguntoren kontra irabazita, talde irundarrak matematikoki lortu du bigarren postuan sailkatzea, baita Europako txapelketarako sarbidea...