DE LA SALUDEN ERRITMORA FINKATU DU GARAIPENA BIDASOAK

Neurketa zail eta gogor batean, Sergio de la Saludek norgehiagokaren erritmoa bereganatu du Bidasoa denboraldiko 10.garaipenera gidatzeko. Kasu honetan, Recoletas Atletico Valladolid menderatu dute (32-34).

Bi taldeak erasoan dena erakutsiz hasi dute neurketa, baina lehen bost minutuetan Bidasoa hasi da agintzen. Sergio de la Saluden hiru golekin eta Rodrigo Salinasen beste batekin, bi goleko (2-4) hasierako aldea erdietsi du talde irundarrak. Jose Manuel Sierra atezainaren Huerta del Rey-ko kiroldegiaren itzulerak hasiera ezinhobea izan du, bikain hasi du neurketa bi geldiketa jarraian eginik. Lehen 10 minutuetara, abantaila areagotuz iritsi da Bidasoa, De la Saluden gidaritzapean, erasoan oso ondo aritu dira irundarrak eta Kauldi Odriozola eta Rodrigo Salinasen golen eskutik 3-6 jarri dira aurretik.

Jon Azkue eta Dan Racotearen bajen ondorioz, De la Saludek, Salinasek eta Odriozolak lana aregotzera behartuta ikusi dira, hirurak batera minutu ugari jokatu dituzte. Zumaiarra hegaleko bezala jokatu du minutu luzez eta postu horretatik, bere ohiko postua balitz bezala, bi gol egin ditu 5-9koa ezarri eta Valladoliden hutsartzea behartzeko. Valladoliden taldean, pibote postuan Ander Ugarte irundarrak jokatzen du eta neurketa aulkian hasi duen arren, 14.minutuan neurketako lehen gola erdietsi du (7-10koa) -orotara 2 egin ditu-. Sailkapeneko hirugarren sailkatuak, Valladolidek, markagailuan hurbiltzeko saiakerak egin ditu, baina Iñaki Caveroren bi golek 17.minutuan lehen zatiko errenta nagusia eman diote Bidasoari (7-12). Azken 10 minutuetan, bost goleko errenta ondo mantentzen ari zenean, Matheus da Silva bi minutu egotzi dute epaileek eta etxeko taldeak, jokalari bat gehiagorekin, atsedenaldira lau goletara hurbiltzea lortu du (15-19).

Aldageletatik bueltan, Bidasoak ez du azeleragailua zapaltzeari utzi eta Kauldi Odriozolak zein Sergio de la Saludek bi gol ikusgarri egin dituzte. Hala ere, lehen zatian bi taldeetako atezainak fin ibili ez badira ere, bigarren zatiaren hastapenean geldiketa bikainak gauzatu dituzte eta lau goleko errenta bere horretan jarraitu du (18-22, 35.minutuan). Nolanahi ere, hurrengo minutuetan Jacobo Cuetararen jokalarien bi golek aldea sei goletara areagotu dute (18-24) eta David Pisonerok, Recoletas Atletico Valladoliden entrenatzaileak, neurketako bigarren hutsartea eskatu behar izan du. Etxekoen hutsarteak eta estrategia aldaketak eragina izan du, neurketako alde nagusitik, bi minututan, hiru goletara hurbildu da Valladolid eta orduan, Jacobo Cuetara izan da hutsartea eskatzera behartuta ikusi dena (41.minutuan, 21-24).

Neurketa bukatzeko hamar minutu geratzen zirenean, Bidasoak, beste behin, Rodrigo Salinasen eta Kauldi Odriozolaren gol bana bidez, errenta bost goletara handitu du (25-30). Valladolidek ez du amore emateko imintziorik egin eta defentsan lana sendotzen saiatu da, baina ez da nahikoa izan irundarren erasoko maila neutralizatzeko. Valladolidek ez du amore emateko imintziorik egin eta neurketaren azken minutuetan bi goletara hurbildu da (28-31). Etxekoek neurketaren azken minutuetan asko presionatu dute talde irundarra, baina ez da nahikoa izan Bidasoaren garaipena ekiditeko. Kauldi Odriozolaren gol batek, Donat Bartoken bik eta Jose Manuel Sierraren geldiketa erabakigarri batek Bidasoak bi puntu berri eskuratzea ahalbidetu dute (32-34).

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...