FÜCHSE BERLINEK BERE NAGUSITASUNA ERAKUTSI ZUEN ARTALEKUN

Bidasoak ezin izan zuen ezer egin munduko talde onenetako baten kontra

Bidasoak Füchse Berlin, EHF European Leagueko D multzoko liderra, jaso zuen atzo gauean Artalekun. Sailkapeneko liderra ez ezik, munduko talde onenetarikoa da alemaniarra eta hori bera azaleratu zen atzoko neurketan. Talde irundarrak ahaleginak egin zituen errenta ahalik eta txikiena izateko, baina azkenean zortzi golengatik irabazi zuen aurkariak, 32-40ko markagailuarekin.

Partiduaren lehen gola Pedro Pachecok sartu zuen, baina Bidasoak ezin izan zuen denbora aunitzez buruzagitza mantendu. Füchse golak sartzen hasi zen (3-7) eta, zazpigarren minutuan, Jacobo Cuetarak lehen hutsartea eskatu zuen. Etxeko taldea errenta txikitzen saiatu bazen ere, alemaniarrek euren indarra inposatu zuten kantxan eta atsedenaldira 17-23koarekin iritsi zen neurketa.

Bigarren zatia bide beretsutik joan zen. Lehen minutuetan Bundesligako liderrak hamar goleko aldea erdietsi zuen markagailuan (19-29) eta horretan jarraitu zuen denbora pasatu ahala. Errenta hamalau golera ere eraman zuen Füchse-k, baina Bidasoak hori murrizten ere jakin zuen. Artalekun zeuden 1.786 zaleek babesa eskaini zioten etxeko taldeari eta, horren laguntzaz, partiduaren 60 minutuak bukatuta, zortzi goleko aldea zegoen markagailuan behin-betiko, 32-40koa.

Atzoko jardunaldiaren nota azpimarragarria Xabier Barretok Europako Txapelketan egindako debuta izan zen. Bi gol sartu zituen jokalari gazteak eta zaleek ere bere lana goraipatu zuten harmailetatik.

Bidasoak, porrot honen ostean, datorren ortziralean (otsailak 17) du begirada jarrita. Izan ere, Plenitude ASOBAL Ligari jarraipena emanen diote Artalekun, eta bertan garaipena beharrezkoa du talde irundarrak. Oraingo honetan, Bathco Torrrelavega jaso beharko dute Jacobo Cuetararen mutilek, 21:30ean.

(Argazkia: Edu Agreda)

JACOBO CUETARA: “ANAITASUNAREN KONTRAKO DERBIA BETI OSO PAREKATUA IZATEN DA”

Bidasoa Irunen ortzirale honetan (martxoaren 29an) jasoko du etxean Anaitasuna, euskal derbia jokatzeko

Bidasoa Irun etxera bueltatuko da asteburu...

AGUSTINOS ALICANTE IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO KANPORAKETAN

Apirilaren 10ean ospatuko dute bi taldeek hirugarren kanporaketa partida bakarrean

Agustinos Alicante izanen da Bidasoa Irunen aurkaria apirilaren 10ean...

BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN NAVAN

Bigarren zatian aukera izan zuen talde horiak puntuak eskuratzeko, baina azkenik gol bakarrarengatik ihes egin zion garaipenak

Bidasoak ezin izan...

HONDARRIBIA ESKUBALOIAK BERE ZUZENDARITZA BATZORDEA BERRITU DU

Ibilbide berri honetan, CD Bidasoako presidenteak, Gurutz Aginagaldek, bere babesa adierazi nahi izan du eta 2019ko udatik dauden harremanak...

JACOBO CUETARA: “SENDO AZALDU BEHAR GARA, DEFENTSAN ONGI EGON ETA KONSTANTE IZAN”

Bidasoa Irunek Viveros Herol BM Nava taldea bisitatuko du larunbatean 21:00etan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligari segida emanen dio asteburu...

BM BIDASOA IRUN EUSKADIKO JUBENIL TXAPELKETAKO TXAPELDUNORDE

Irundarrek Balonmano Barakaldo A taldea izan zuten aitzinean finalean, eta 24-23ko markagailuarekin irabazi zuten bizkaitarrek