HARROBIARENTZAKO SARIA

Asteburu honetan Bidasoa Atletiko Taldearen harrobiak Valentziak jokatuko den Espainiako DNA meetingean parte hartuko du. Lehiaketa honetara, Espaniako 6 harrobi onenak gonbidatuak izan dira.

Larunbat honetan Bidasoa Atletiko Taldearen ez-ohiko txapelketan parte hartuko du. DNA du izena, Valentzian jokatuko da eta Espainiako 6 harrobi onenak lehiatuko dira. Pasaden denboraldian BAT-en talde absolutua 8.postuan bukatu zuenez, ezin izan dute absolutuko mailan lehiatu; edonola ere, harrobiaren lana saritu da. Bidasoa Atletiko Taldeak bi ordezkaritza eramango ditu: lehena, sub20 mailako eta bigarrena sub16 eta sub 18 mailako atletez osatutakoa.

Txapelketa mixtoa izango da; hau da, 5 emakumezko atletek eta gizonezko beste bostek osatuko dute taldea. Atleta bakoitzak proba bakarrean parte hartuko du eta ahalik eta puntu gehien lortzen saiatu beharko da. Honako hauek dira Bidasoa Atletiko Taldeak eramango dituen partaideak:

600metroetako emakumezkoen postan: Irune Muguruza - sub20

400metroko gizonezkoen postan: Urko Navarro - sub20 de Irun.

Ibon Muñoz, Bidasoa Atletiko Taldeko Kirol Zuzendaria, oso harro agertu da txapelketa berri honen aurrean: “Guretzat sari ezin hobea da gure harrobia horrelako txapelketa batean lehiatzea. Duela urte batzuk harrobia hazteko apostua egin genuela eta emaitzak iritsi dira”. Harrobian aritzen diren lana ere goraipatu nahi izan du, “atletek eta beraiekin dabiltzan entrenatzaileek lan zoragarria egin dute, lorpen hau osotasunean beraiena da”.

Txapelketaren formatoa ez-ohikoa izango da, jauzi eta jaurtiketen lehian berritasuna baidakar. Lasterketen formatua berdina izango den bitartean, jauzien eta jaurtiketen probak buruz burukoak izango dira. Geroz eta jauzi edo jaurtiketa handiagoa egin, atletak puntu gehiago lortuko ditu eta fasez igaroko da.

Bakarkako probatan gertatzen dena gertatzen dela, lehiaketa errelebo mixtoetan erabakiko da. Aurretik lehiatzen diren probak erreleboen irteera zehaztuko dute; hau da, geroz eta puntu gehiago lortu, orduan eta abantaila handiagoa izango du taldeak.

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...

ALEJANDRO ESTEBAN ETA UNAX ERASO LAUGARREN ETA HAMARGARREN ESPAINIAKO JAURTIKETA LUZEKO TXAPELKETAN

Estebanek xabalina-jaurtiketan lortu zuen laugarren postua eta Erasok hamargarren mailu-jaurtiketan

Espainiako Neguko Jaurtiketa Luzeko Txapelketa...

AIMAR OTXOTEKOK IRABAZI DU LESAKAKO V MENDI LASTERKETA

Lesakarrak 2019ko lehen edizioko errekorra hautsi zuen, ordubete eta hamar minutuan osatuz 14 kilometroko ibilbidea

Aimar Otxoteko Larrarte...

CARLA MARTINEZEK ETA LAIA OLASCOAGAK URREZKO ETA BRONTZEZKO DOMINAK ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO 20 URTEZ AZPIKO TXAPELKETAN

Horiez gain, BATeko bertze zazpi atletek hartu dute parte Espainiako Txapelketan

Bidasoa Atletiko Taldeak parte hartze handia izan du...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO MASTERRAK URREZKO LAU DOMINA ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Hauez gain, 16 urtez azpiko hiru atleta aritu dira txapelketa berean lehian estreinakoz

Donostian ospatu zen Espainiako Pista Estaliko Master...