Laugarren postuan bukatu du liga Real Unionek

REAL UNION: Otermin, Urkizu, Azkoiti, Esnaola, Ibarbia, Iriondo, Ozkoidi, Alonso, Romo (Galán, 64'), Juan Domínguez (Silas, 64'), Saizar (Urbieta, 80').

TUDELANO: Pagola, Delgado, Morgado, Unai, Jonathan, Lázaro, Füchs (Nandi, 87'), Azpilikueta, Alex Sánchez, Bravo (Reche, 83'), Ardanaz (Goñi, 66').

GOLAK: 1-0: Jonathan (45').

EPAILEA: ávalos Barrera (Katalunia). Txartel horiak: Saizar, Romo, Juan Domínguez (Real Union); Füchs, Lázaro (Tudelano).

Amaiera gazi-gozoa izan du 2.B mailako ligak Real Union taldearentzat. Denboraldi hasierako aurreikuspenak gainditu dituzte txuribeltzek. Play off-erako txartela lortu dute, eta Bigarren Mailara igotzeko lehian parte hartuko dute. Baina laugarren tokian amaitu dute liga, azken jardunaldietan beheraldi nabarmena jasan ondoren. Lau partida galdu dituzte segidan, lehenagoko itxura sendoa atzean utzita. Zalantzaren bat edo beste piztu du ligaren amaierak. Igoera fasean lehiakor izateko, mailarik onena berreskuratu beharko du Irungo taldeak.

Azken jardunaldian Tudelano izan du aurkari Real Unionek. Nafarrek Errege Koparako sailkatzea zuten jokoan, eta saria eskuratu dute Stadium Galen irabazita. Unionek liga hirugarren tokian amaitzeko aukera zuen. Hala ere, hamaikakoan aldaketak egitea erabaki du Aitor Zulaika entrenatzaileak, lau txartel hori zituzten jokalariak eta min hartutakoak gordetzeko asmoz. Neurketak intentsitate falta izan du. Lehiakideek ez dute gehiegi arriskatu nahi izan, eta gol aukera gutxi izan da lehen zatian. 30.minutuan, Saizarri egindako penaltia adierazi du epaileak. Eneko Romok, ordea, jaurtiketan huts egin du, atezainak urrundu baitu baloia.

Lehen zatiaren azken txanpan aldatu du partida Tudelanok. 42.minutuan Oterminek gutxigatik aldendu du baloia korner batean. Hiru minutu beranduago, kontraeraso bat gelditu du atezainak buruz burukoan. Baina aldaratzean, Jonathanek gola sartu du. Bigarren zatian partidaren jabe izan du Tudelano. Arazorik gabe eutsi dio Unionen ahaleginari. Aitor Zulaikak Silas eta Galán zelairatu ditu hogeita bost minutu falta zirenean, erasoko jokoa freskatzeko helburuarekin. Hala ere, aldaketek ez dute eraginik izan, eta aurkaria gehiegi estutu gabe amaitu du norgehiagoka Real Unionek. Liga laugarren tokian bukatuta, play off-eko lehen kanporaketako joanekoa Galen jokatuko dute txuribeltzek, Real Murciaren, UCAM Murciaren edo Huracán Valenciaren kontra.

FRAN JUSTO: “OSASUNA BEHARRETAN DAGO, BAITA GU ERE”

Real Unionek Osasuna Promesas bisitatuko du bihar Taxoaren

Real Unionek garaipena eskuratzeko bertze aukera bat izanen du bihar, apirilaren 27an,...