LEHENENGOAN KALERA

Bidasoak neurketa gogor batean 33-36 galdu zuen Liberbank Ciudad Encantadaren aurka, final laurdenetan agur esan zioten Errege Kopari

33 (18+15) – Bidasoa Irun: Rangel Luan (p.); Kauldi (12, 2 penalty), Rodrigo Salinas (4), Barthe (2), Tesoriere, Seri (4) eta Zabala (3); Ledo (p.s.), Cavero (2), Aldaba, Serrano (1), Esteban Salinas (1), De la Salud (1), Renaud (2) y Azkue (1).

36 (17+19) – Liberbank Cuenca: Maciel; Baronetto (5), Montoro (4), Natan Suárez (4), Dutra (8) eta Sergio López (1); Doldán (2), Mendoza, Hugo López, Moscariello (3), Ponciano (6), Nolasco, Óscar Río (3, 1p).

Errege Kopako fase finala jokatzeko ilusioz beterik bidaiatu zuen Bidasoak Alakantera, baina lehenengoan kaleratua izan zen. Liberbank Ciudad Encantadaren izan zuten aurrean Jacobo Cuetararen jokalariek, eta Cuencakoak erasoan zein defentsan Bidasoa baino gehiago izan ziren.

Neurketako lehen minutuetan ordea Bidasoa nagusi izan zen, baina alde zein kontran, markagailuan lortutako diferentziak ez ziren oso esanguratsuak. Hain zuzen, lehen zatiko abantaila nagusia 15.minutuan iritsi zen Iñaki Caveroren gol baten bidez (8-6). Bi taldeek neurketa irabazi nahi zuten, eta horregatik errentak minimoak ziren, bai jokoan eta bai markagailuan. Horrela, atsedenaldira Bidasoaren alde 18-17ko markagailuarekin iritsi zen.

Aldageletatik bueltan, lehen bost minutuak lehen zatiko bide beretik jarraitu zuen, baina ondorengo minutuetan Liberbank Ciudad Encantadak Bidasoaren lehortea baliatu zuen euren errenta nagusia lortzeko, 21-25 40.minutuan. Lau goleko errentak Bidasoaren erreakzioa erakarri zuen, eta partidua bukatzeko hamar minutu faltan, Rodrigo Salinasen gol bati esker 28-29 hurbildu ziren markagailuan.

Neurketa sutan zegoen, tentsio handia antzematen zen Alakanteko zelaian, baina berriro ere Liberbankek markagailuan aldentzea lortu zuen. Tesorieren esklusio bat baliatu zuten 28-32 aurreratzeko. Bidasoak ez zuen bere azken hitza esan ordea, esfortzu eta erreakzio berri batek 32-33 markagailuan hurbiltzea ahalbidetu zuen. Dena dela, Jacobo Cuetararen taldean ezin izan zuen markagailua irauli eta Bidasoaren esperantza guztiak akatuz, azkenean 33-36 bukatu zen norgehiagoka.

Beraz, Bidasoak Errege Kopako norgehiagoka ahaztu beharko du eta berriro ere, Asobal Ligan zentratzeko. Sei neurketa gelditzen dira txapelketa bukatzeko eta Bidasoa bigarren postuan kokatuta dagoenez gero, gogotsu hartuko dute jokalariek hurrengo apirilaren 19an Artalekun DS Blendio Sin Finen aurka arratsaldeko 19:00etan jokatuko duten partidua.

BIDASOA ERREGE KOPAKO FINALERDIETAN

Bidasoa Irunek Caserio Ciudad Real taldeari 43-28 irabazi dio final laurdenetan

Bidasoa Irunek Errege Kopako finalerdietara sailkatzea lortu du,...

JACOBO CUETARA: “ILUSIOZ ETA PRESIORIK GABE GAUDE”

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du asteburuan, denboraldiari bukaera emateko

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du...

BIDASOAK GALDU EGIN ZUEN ASOBAL LIGAKO AZKEN JARDUNALDIAN

Cuencak 29-26ko markagailuarekin irabaztea irabazi zion talde horiari, Plenitude ASOBAL Ligan segitzeko helburua lortuz

Bidasoa Irunek galdu egin...

ZAISA BIDASOA IRUN ESPAINIAKO SEKTORE FASEAN

Kadete mailako gizonezkoak Kantabrian egonen dira asteburuan B multzoan Sektore Fasea jokatzen

Zaisa Bidasoa Irun, Bidasoako kadete mailako gizonezkoak,...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORDE IZATEAREN ARDURA IZANEN DUGU AZKEN PARTIDUAN”

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligako azken jardunaldia jokatuko du, Cuencaren kontra eta matematikoki txapeldunordetza lortuta

Plenitude ASOBAL...

BIDASOA IRUN ASOBAL LIGAKO TXAPELDUNORDE

Puerto Saguntoren kontra irabazita, talde irundarrak matematikoki lortu du bigarren postuan sailkatzea, baita Europako txapelketarako sarbidea...