REAL UNIONEK GARAIPENA LORTU ZUEN ZAMORAREN AURKA

Irundarrek 2-0 irabazi zioten Zamorako taldeari, beste hiru puntu gehituz sailkapenean

Arratsaldeko 19etan hasi zen hamalaugarren jardunaldia Stadium Galeko zelaian. Real Unioni Zamoraren aurka neurtzea egokitu zitzaion eta arrakastarekin eguna amaitzea ortu zuen. Zati bakoitzean sartutako gol banarekin, 2-0ko markagailuan erdietsi zuten irundarrek, sailkapenean beste hiru puntu gehituz.

Lehenbiziko zatian, joko oso ona izan zuten etxeko jokalariek. Baloia sarean sartzeko aukera asko eduki zituzten, bana 36. minutuko jokaldia soilik amaitu zen golean. Praderak Villanueva atezainari baloia lapurtu eta ate barrura bota zuen, 1-0koa lortuz. Nahiz eta lehenengo zatiko azken minutuetan beste aukera pare bat eduki, markagailua horrela gelditu zen atsedenaldia ailegatu zenean.

Bigarren zatian berriz, bi taldeek ere erritmoa jeitsi zuten eta golak sartzeko aukerak ere murriztu ziren horrela. Hala ere, etxekoek kontrakoen atean beste baloi bat sartzea lortu zuten. Oraingo honetan Kun Temenuzhkoven jokaldiak izan zuen arrakasta. Bulgariarra 64. minutuan atera zen zelaira Praderaren ordez, eta lau minutu beranduago Aitor Seguinek egindako pasea errematatu zuen. Honekin, 2-0ko markagailua eta sailkapenean 23 puntu lortu zituen Real Unionek partiduaren amaierarako.

Aitor Zulaika entrenatzaileak neurketaren ondoren esan zuen moduan, “garaipen garrantzitsua da, betiko moduan. 23 punturekin gaude eta hauek ez dizkigu inorrek kenduko”. Azpeitiarrak balorazio ona egin zuen lehenengo zatiaren inguruan, baina azken minutuetan taldea zatitua geratu zela ere aipatu zuen: “Nik uste dut lehenengo zati on bat egin dugula orokorrean. Ñabardura batzuk hobetu zitezkeen baino ongi egin dugu. Azken 40 minutuak, aldiz, ez zaizkit gustatu, taldea zatitu egin da baloia genuen garaian”.

Hurrengo neurketa abenduaren 2an izango du Real Unionek. Oraingo honetan Errege Kopako jardunaldia izango da Nueva Balastera zelaian Palencia Cristo Atléticoren aurka, arratsaldeko 20etatik aurrera. Abenduaren 5ean berriz, denboraldiko hamabostgarren jardunaldia jokatuko dute. Kanpoan arituko dira Tudelano taldearen kontra, eguerdiko 12etan.

(Argazkia: Haimar Marcos)

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...

REAL UNIONEK CORNELLA GARAITU ZUEN GALEN

Alex Cerdák sartutako golari esker, hiru puntuak etxean gelditu ziren

Urtarriletik garaipenik batu gabe egon ondotik, Real Unionek Cornella garaitu...