TERESA ERRANDONEAK 13.POSTUAN BUKATU DU EUROPAKO TXAPELKETA

Torunen jokatu den Europako Txapelketan ezin izan du finalera igaro. 8.09’’-ko marka izan da lasterkari irundarrak txapelketan lortutako azkarrena.

Pista estaliko denboraldiari amaiera eman dio Teresa Errandoneak Torunen jokatu den Europako Txapelketarekin. Ezin izan du pasaden urtean lortutako 8.00’’-ko denborara hurbildu, baina udarari begirako lan bikaina burutu du. Europako Txapelketa bukatuta, aire libreko 100 metro hesidunetako proba prestatzen igaroko ditu hurrengo hilabeteak.

Oso lehiakorra izan den Europako Txapelketan lehiatu da Teresa Errandonea. Ez da finalera igarotzeko gai izan, baina meritu handiko hamairugarren postua erdietsi du. Aldez aurretik, jakitun zen Errandonea lan handia egin beharko zuela finalean sartzeko eta ez zen ekibokatu. Oso garestia izan da finalerako sailkapena eta esan bezala, Europako 8 onenekin lehiatzetik at geratu da.

Txapelketa larunbatean hasi zuen final-erdietara igarotzeko sailkatze-probarekin. Lasterketa ona burutu zuen Errandoneak eta 8.09’’-ko denborarekin serieko hirugarren bukatu zuen. Final-erdietan, adiz, ezin izan du laugarren postua hobetu. Zortzigarren kaletik aritu zen irundarra-pistako izkinean- eta ia erreferentziarik gabe egin zuen lasterketa. Finalera serie bakoitzeko bi lehenek eta bi denbora onenak igarotzen zirenez, laugarren postuarekin esperantza txikia zuen final-erdietarako txartela lortzeko, baina ez zen gauzatu. Bigarren serieko hirugarren eta laugarren postuan bukatu zuten lasterkariek Teresa Errandonearen 8.10’’-ko denbora hobetu zuten eta atleta irundarra finaletik kaleratu zuten.

Errandoneak Pista Estaliko denboraldia “pozik”, baina “ez asebeteta” bukatu duela aitortu du; izan ere, “sentsazioak ona izan diren arren, gehiago egiteko kapaza naizela ziur nago”, adierazi du lasterketa bukatu eta minutu gutxira. Aurreko urteko markara hurbiltzea lortu ez badu ere, Errandoneak pista estaliko lehiaketak “udararako ikasketa eta prestaketa bikainak” izan direla aitortu du.

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...

ALEJANDRO ESTEBAN ETA UNAX ERASO LAUGARREN ETA HAMARGARREN ESPAINIAKO JAURTIKETA LUZEKO TXAPELKETAN

Estebanek xabalina-jaurtiketan lortu zuen laugarren postua eta Erasok hamargarren mailu-jaurtiketan

Espainiako Neguko Jaurtiketa Luzeko Txapelketa...

AIMAR OTXOTEKOK IRABAZI DU LESAKAKO V MENDI LASTERKETA

Lesakarrak 2019ko lehen edizioko errekorra hautsi zuen, ordubete eta hamar minutuan osatuz 14 kilometroko ibilbidea

Aimar Otxoteko Larrarte...

CARLA MARTINEZEK ETA LAIA OLASCOAGAK URREZKO ETA BRONTZEZKO DOMINAK ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO 20 URTEZ AZPIKO TXAPELKETAN

Horiez gain, BATeko bertze zazpi atletek hartu dute parte Espainiako Txapelketan

Bidasoa Atletiko Taldeak parte hartze handia izan du...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO MASTERRAK URREZKO LAU DOMINA ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Hauez gain, 16 urtez azpiko hiru atleta aritu dira txapelketa berean lehian estreinakoz

Donostian ospatu zen Espainiako Pista Estaliko Master...