ZAISA TXINGUDIK LEHEN GARAIPENA ESKURATU DU PLAIAUNDIN
Errugbia

Talde bidasotarrak 27-18ko markagailuarekin garaitu zuen etxean Gaztedi B

Zaisa Txingudik urduri hasi zuen larunbatean Plaiaundin jokatu zuen neurketa. Gaztedi B taldea zuen aitzinean eta denboraldi honetako etxeko lehen garaipena eskuratu nahi zuten Iñigo Camareroren mutilek. Tentsio horrek eragindako zenbait akats egin ondotik, bidasotarrek egoera kontrolpean mantentzea jakin zuten eta azkenik, garaipena eskuratu zuten 27-18ko markagailuarekin.

Neurketa hasi eta bigarren minutuan aurreratu zen etxeko taldea, Teo Arrutik egindako entsegu bati esker. Hala ere, gasteiztarrek bertze entsegu bat eraldatu eta 5-7koa ezarri zuten segidan. Zaisa Txingudik urduritasunarekin jokatzen jarraitu zuen eta akats franko egin zituen, nahiz eta partidua kontrolpean mantentzen jakin zuen. Horrela, Ramon Berguak eta Joao Costak bina entsegu egin zituzten, 22 eta 30. minutuetan hurrenez hurren. Lehen zatiko azken minutuetan bisitariek bertze bost puntu eskuratu bazituzten ere, atsedenaldira 15-12ko markagailuarekin iritsi ziren bi taldeak.

Bigarren zatian akatsak egiten jarraitu zuten etxekoek, eta hauek aprobetxatuta, Gaztedik berriz ere aurrea hartu zuen, 15-19koa ipiniz. Hala ere, etxeko taldeak ez zituen besoak jaso eta defentsan lan ona eginda eta gogor erasotuta, berriz ere errenta lortu zuen markagailuan Camareroren taldeak (20-19, 51. minutuan). Hortik aitzinera, Txingudik jokoa moteldu zuen eta markagailua bere hortan mantentzen saiatu zen. Horri esker, 76. minutuan, Joao Costak entsegua egin eta Adur Manterolak eraldatzea lortu zuen eta horrekin abantaila hartu zuten bidasotarrek, azkenik 27-18ko markagailua eskuratu arte.

(Argazkia: Thalia Cuellar)

PLAY-OFFA JOKOAN IZANEN DU ZAISA TXINGUDIK ASTEBURUAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek Plaiaundin jasoko dute Gaztedi B Ligako azken jardunaldia jokatzeko

Denboraldiko helburu nagusia...

ZAISA TXINGUDIK PORROTA JASO ZUEN ZORNOTZAN
Errugbia

Mugako taldeak ezin izan zuten Urgozo garaitu eta 38-3ko markagailuarekin galdu zuen

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek, Zaisa...

ZAISA TXINGUDIK URGOZO BISITATUKO DU IGANDE HONETAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko gizonezkoak sailkapeneko hirugarren postua ziurtatzeko helburuarekin joanen dira liderraren etxera

Txingudi Rugby Klubeko...

PLAIAUNDI ERRUGBIAREN ERDIGUNE BILAKATU ZEN ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Experiential Shopping Txingudi Badia eskolarteko nazioarteko txapelketa arrakastaz ospatu zen bigarren urtez segidan

Eguraldia lagun zutela,...

ERRUGBIKO TXINGUDI BADIA TXAPELKETA ASTEBURU HONETAN OSPATUKO DA
Errugbia

200 errugbilari gazte bilduko dira Plaiaundin apirilaren 6an bigarren aldiz ospatuko den eskolarteko txapelketan