13 DOMINEKIN BUELTATU ZEN BIDASOA ATLETIKO TALDEA DURANGOTIK

Durangoko Atletismo Pistan 18 eta 20 urtez azpiko Euskadiko Txapelketa jokatu zen asteburuan eta Bidasoa Atletiko Taldeko atleta gazteenak dominez josita bukatu zuten jardunaldia.

18 urtez azpiko Euskadiko Txapelketa.

Lesiotik itzuli eta Bidasoa Atletiko Taldeko domina preziatuena eskuratu zuen Beñat Mikelerenak. 200 metroetako proban denborarik azkarrena egin zuen (22,91’’) eta urrezko domina jantzi zuen. Urrezko dominarekin ez zuen nahiko izan eta 100 metroetako proban, zilarrezko domina eskuratu zuen. Mikelerena lasterkari aparta dela erakutsi zuen Durangoko pistan, 11,40 segundutan gauzatu zuen 100 metroetako proba.

Unai Martinek, Josu Iturriozek eta Laia Olaskoagak Mikelerenaren bidea jarraitu eta Euskadiko txapeldunorde bilakatu ziren pertika jauzian, 1500 metroetako proban eta 100 metroetan, hurrenez hurren. Martinek 1,65 metroetako langa jauzi zuen, Iturriozek 4’48’’39-tan geratu zuen kronoa eta Olaskoagak 12,52 segundu behar izan zituen zilarrezko domina eskuratzeko.

Euskadiko 20 urtez azpiko Txapelketa.

18 urtez azpiko txapelketan 6 domina irabazi bazituzten, Bidasoa Atletiko Taldeko atletek 7 eskuratu zituzten 20 urtez azpikoan. Jardunaldiko bigarren urrezko domina Jone Fuentek lortu zuen. 1500 metroetako proban lasterkari azkarrena izan zen, 5’10’’19 nahikoa izan zitzaion gainontzeko arerioak mendean hartzeko.

Jauzietako probetan, orotara, bost domina erdietsi zituzten BAT-eko jauzilariek. Luzera jauzian, June Lizasok 5,36 metroko marka egin zuen; pertika jauzian, Paula Añorgak 3,10 metroko langa gainditu eta bigarren bukatu zuen. Malen de la Fuentek, proba berean, bere kidearen atzetik bukatu zuen, brontzeko domina eskuratu zuelarik (2,80 metro). Pertika jauzian ere, baina gizonezkoen mailan, Unai Gonzalezek 4,60 metroko langa gainditu eta podiumeko bigarren koskara igo zen. Jauzilariekin bukatzeko, Eki Vicentek, altuera jauzian, 1,86 metroak gainditu eta brontzezko domina bereganatu zuen.

Lasterkariek ere bere garrantzia izan zuten. June Lizasok eta Imanol Bandresek bigarren postua erdietsi zuten 100 metro hesidun eta 400 metro hesidunetan. Lizasok eguneko bigarren domina irabazi zuen 16,49’’ denbora eginez eta Bandresek 59,14’’ behar izan zituen 400 metroak egiteko.

BATEK BIGARREN ETA LAUGARREN POSTUAK ESKURATU DITU EUSKADIKO KLUB ARTEKO TXAPELKETAN

Gizonezkoek urrezko sei domina eta emakumeek bertze bi eskuratu zituzten, bertze hainbat dominekin batera

Euskadiko Klub arteko txapelketa ospatu...

IRUNE MUGURUZAK GIPUZKOAKO ERREKOR ABSOLUTUA ESKURATU DU

Espainiako Unibertsitate mailako 400 metroko hesi-lasterketan lortu zuen garaipena

Espainiako Atletismoko Unibertsitate mailako Txapelketa ospatu...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO EMAKUMEEK HIRUGARREN POSTUA ESKURATU DUTE LIGAKO LEHEN HITZORDUAN

Iruñean jokatu zen Ligako lehen jardunaldia eta BATeko emakumeak hirugarren postuan sailkatu ziren, Playas de Castellon eta Pamplona Atletismoren...

MADDALEN JIMENEZ BERATARRAK IRABAZI DU BERE HERRIKO MENDI MARATOI ERDIA

Gizonetan aldiz, Iñaki Olano nagusitu zen beroak baldintzatu zuen lasterketan

Berako XVIII. Mendi Maratoi Erdia ospatu zen pasa den igande goizean,...

ANA PULGARIN ZORTZIGARREN NAZIOARTEKO MARTXA TXAPELKETAN

Carla Martinezek klubeko errekorra hautsi zuen Alacanten 200 metroko lasterketan

Nazioarteko Martxa Txapelketa ospatu zen pasa den apirilaren 6an...