AKERREK 5 PUNTU BATU DITUZTE
Errugbia

Txingudi Errugbi Klubak denboraldiko lehen garaipena erdietsi du asteburuan Atletico San Sebastian/Hernani 31-12 menderatu eta gero.

Asko izerditu eta lan handia bete behar izan du Txingudi Errugbi Klubak denboraldiko lehen garaipena lortzeko. Ohorezko B mailan aritzen den Hernaniren harrobiko taldeak bisitatu du Plaiaundiko zelaia eta esperientzia handiko jokalariak tarteko, hasieratik zaila egin zaio etxeko taldeari neurketan sartzea. Lehen 12 minutuetan, bi entsegu gauzatuta kanpoko taldeak ahalik eta lasterren neurketa erabakita utzi nahi izan du. Hankaz gora hasi da partida Txingudi Errugbi Taldearentzat, bi kolpetan 0-12 atzetik jarri dira.

Lehen zatiko minutuak aurrera egin ahala, bidasotarrak zelaian meleen bitartez agintzen hasi dira, Atleticoko defentsan ezin zuen etxekoen indarrarekin. Horrela, 22.minutuan, Txingudi Errugbi Klubaren lehen entsegua iritsi da, Erik Gonzalez izan zen markagailua lehena irekitzen (7-12). Txingudi Errugbi Kluba gero eta erosoago sentitu da Plaiaundiko zelaian eta 33.minutuan, irabazitako ‘touch’ baten ostean eta Atletico taldearen defentsa ezinean zegoelarik, Alejandro Lasak entsegua gauzatu eta neurketa berdindu zuen (12-12).

Lehen zatia berdinketarekin bukatu da, jokoaren sentsazioei dagokionez zein markagailuari dagokionez; bigarren zatian, aldiz, bere osotasunean Txingudi Errugbi Kluba nagusi izan da. Fisikoki kanpoko taldea baino hobeago sentitu dira, baloi jabetza gehiago izan dute eta garaipeneko grina handiago demostratu dute. Hala ere, 54.minuturarte itxaron behar izan dute berdinketa hautsi duen entsegua lortzeko, Roman Solisek defentsa lerroa apurtu eta Ugo Poncinik gauzatu zituen 7 puntuak (19-12). Atleticok ez du erreakzionatzen jakin eta etxekoek bikain baliatu dituzte donostiarrek egindako akatsak. Horietako batetik, 26-12koa ezarri duenentsegua iritsi da. Beste behin, Roman Solisek baloia lapurtu eta entsegu-marratik 5 metrora melea behartu du eta melearen irteeran Rodrigo Combinak egin du entsegua.

Txingudi Errugbi Klubak garaipenaren lau puntuaz gain, zati batean hiru entseguk ematen dituen puntu bateko bonifikazioa nahi izan du; horregatik, neurketa amaierara arte ez dute atsedenik hartu. Hain zuzen ere, neurketaren ondarrean, 78.minutuan, Enoch Ferkak azkenko 31-12koa ezarri zuen Txingudi Errugbi Taldearentzat.

ZAISA TXINGUDIK PORROTA JASO ZUEN ZORNOTZAN
Errugbia

Mugako taldeak ezin izan zuten Urgozo garaitu eta 38-3ko markagailuarekin galdu zuen

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek, Zaisa...

ZAISA TXINGUDIK URGOZO BISITATUKO DU IGANDE HONETAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko gizonezkoak sailkapeneko hirugarren postua ziurtatzeko helburuarekin joanen dira liderraren etxera

Txingudi Rugby Klubeko...

PLAIAUNDI ERRUGBIAREN ERDIGUNE BILAKATU ZEN ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Experiential Shopping Txingudi Badia eskolarteko nazioarteko txapelketa arrakastaz ospatu zen bigarren urtez segidan

Eguraldia lagun zutela,...

ERRUGBIKO TXINGUDI BADIA TXAPELKETA ASTEBURU HONETAN OSPATUKO DA
Errugbia

200 errugbilari gazte bilduko dira Plaiaundin apirilaren 6an bigarren aldiz ospatuko den eskolarteko txapelketan

Txingudi Rugby Klubak bigarrenez...

ESKOLEN ARTEKO NAZIOARTEKO TXAPELKETA JOKATUKO DA PLAIAUNDIN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubak antolatu du “Biok Experimental Shopping Txingudi Badia” topaketaren bigarren edizioa

TXINGUDI RUGBY KLUBEKO SENIORREK EZIN IZAN DUTE GARAIPENIK BATU ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Txingudik 29-22 galdu zuen Neskak Loratzen taldearen kontra, eta Zaisa Txingudik ere 17-13ko emaitzarekin galdu zuen Bera Bera Bren...