Astea borobildu du Real Unionek

REAL UNION: Tena, Azkoiti, Morcillo, Aimar (Silas, 65'), Esnaola, Rodellar, Ozkoidi (Urkizu, 60'), Mikel Alonso, Galán (Mujika, 79'), Juan, Seguin.

REAL MADRID B: Yáñez: Varela (Fran, '88), Llorente, Derik, Noblejas, Aguza, Benavente (De Tomás, 81'), Marcos Llorente, álvaro, Burgui, Mariano.

GOLAK: 1-0: Galán (3'); 1-1: Esnaola bere atean (21'); 2-1: Juan (27'), 2-2: Aguza (57'); 3-2: Galán (77').

EPAILEA: Luis Mario Milla álvendiz. Txartel horiak: Azkoiti, Juan Domínguez, Aimar, Morcillo, Tena (Real Union); Aguza, álvaro (x2).

Real Madrid Castilla mendean hartuta amaitu du Real Unionek Federazio Kopako garaipenaren astea. Ospakizunak eta omenaldiak azkar alde batera utzi, eta lehiaketan kontzentratuta jarraitzen dutela erakutsi dute txuribeltzek. Aurkari zaila izan dute Galen, maila handiko jokalariak dituena. Estu hartu du behin baino gehiagotan Castillak Real Union. Hala ere, hiru puntuak Irunen gelditu dira, Aitor Zulaikak zuzendutako mutilen lanari esker.

Lehen zatia bizia izan da, zoro samarra. Hirugarren minutuan sartu du lehen gola Galanek, penalti zalantzagarria eragin ondoren. Etxekoak markagailuan aurretik egon arren, madrildarrak izan dira nagusi hurrengo minutuetan. Hegaletatik indartsu sartu dira álvaro eta Burgui, eta Marianok lana eman die Unioneko atzelariei. Tenak ekidin du aurrelariaren gola, seigarren minutuan. Banakoa Josu Esnaolak sartu du bere atean, korner batean baloia kontrolatu nahiean. Kolpea bizkor gainditzea lortu dute irundarrek, Juan Domínguezen golari esker. Falta jaurtiketa batean bidali du baloia sarera, behetik.

Castillak arriskuan jarri du etxekoen abantaila atsedenaldiaren aurretik. Baina aldagelatik bueltan lortu du markagailuan oreka berrezartzea. Aguzak sartu du bigarrena, falta baten aldaratzean sortutako bigarren jokaldian. Norgehiagokaren erritmoak behera egin du ondoren. Puntua galtzeko arriskua ikusi dute bi lehiakideek. 77.minutuan, Galanek bigarren penaltia eragin du, Alonsoren erdiratzeari etekina aterata. Erronkariko aurrelariak ez du hutsik egin, markagailuan 3-2koa jartzeko. Garaipenari eusteko sufritu behar izan dute hortik aurrera txuribeltzek, madrildarren erasoek arriskua zeramatelako. Helburua lortuta, 60 puntura heltzea lortu du Real Unionek.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...

REAL UNIONEK CORNELLA GARAITU ZUEN GALEN

Alex Cerdák sartutako golari esker, hiru puntuak etxean gelditu ziren

Urtarriletik garaipenik batu gabe egon ondotik, Real Unionek Cornella garaitu...

FRAN JUSTO: “ERRONKA ZAILA DA BAINA PREST NAGO”

Entrenatzaile galiziarra bueltan da Galen eta Cornellari aurre egiteko beharreko kirol prestaketak, baita emozionalak ere, egiten ari da Real...