ASTEBETEAN 4 PUNTU BATU DITU BIDASOAK
Eskubaloia

Crowley eta Kauldi Odriozola gabe, Bidasoak puntuak batzen jarraitzen du. Gaurkoan 21-25 mendean hartu du Nava eta 37 puntu ditu jada sailkapenean.

Jacobo Cuetarak Ciudad Logroño La Riojaren aurka jokatu zuten partiduaren ostean ohartarazi zuen: “oso adi egon beharko gara, Navaren aurka presio handia izango dugu”. Normalean, Jacobo Cuetara, asmatzen duen teknikari horietakoa da eta, hain zuzen ere, horrela izan da. Navak indartsu ekin dio neurketari 2-0eko partzialarekin. Oso erasokor irten dira eta Patovski atezainaren lanean oinarrituta (8 geldiketa lehen zatian), lehen zati osoan zehar, zailtasunetan jarri du Bidasoa.

Edonola ere, Bidasoak markagailuari erreparatu gabe bere lana egiten jarraitu du eta 15.minutuan, lehen aldiz neurketan, aurretik jarri da (5-6). Jon Azkue, beste behin, izan da talde irundarraren joko-antolatzailea. Oriotarrak bost gol erdietsi ditu lehen zatian eta Bidasoaren erasoa mugiarazi du. 20.minutuan, 0-3 aldeko partziala lortu du Bidasoak, 7-9, ordura arteko alde nagusia. Markagailuan aurretik jarri denetik, talde irundarrak ez dio Navari aurretik jartzeko aukerarik eman. Xoan Ledok oso ondo defendatu du irundarren atea, zehazki, maila handiko 7 geldiketa egin ditu lehen zatian. Lehen 30 minutuak Bidasoaren alde bukatu da, Caveroren azken golaren bidez, bi taldeak 10-12koarekin joan dira aldageletara.

Hiru minutu igaro behar izan dira bigarren zatiko lehen gola ikusteko, Iñaki Caverok egin du Bidasoarentzat. Horrekin eta Salinasek 7metroetatik egindakoarekin, 10-14 aurreratu da markagailuan. Nava zazpi minutu igaro ditu golik egin gabe eta Bidasoak ez du markagailua handitzeko aukera galdu. Bidasoak bigarren zatian bikain defendatu du, Tom Tesorierrek 5 blokeo egin ditu defentsan eta horre aurrean, Zupo Equisoainek hutsartea eskatzera behartuta ikusi du bere burua. 13 minututan gol bakarra egin du etxeko taldeak eta Bidasoak 11-17 aldentzeko baliatu du (neurketako errentarik handiena).

Nolanahi ere, Navak ez du azken hitza esan eta aldea murrizteko lanetan jarraitu du. Neurketa bukatzeko hamar minuturen faltan, Rodrigo Perez Arcek 16-20 hurbildu du Nava eta horren aurrean, Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu du. Gol berri bat egin du Navak (18-21), baina, jarraian, Caverok hegaletik eta Ledok atetik atera eginiko golek lasaitasuna eman diot talde irundarrari. Aldea ondo kontrolatu du Bidasoak eta 21-25ekoarekin bukatu da neurketa.

Fitxa teknikoa

21 - Viveros Herol BM. Nava (10+11). Patotski, Vujovic (1), Seabra (1), D’Antino (1), Pérez Arce (4, 2 p.), Mota (2), Rosales (1); Lamariano, Bernabéu (2), Ajo (2), Villagrán, Alonso (1), Marugán, Silva (4), Simenas, Herranz (2).

25 - Bidasoa Irun (12+13). Ledo (1), Cavero (3), Racotea (3), Zabala (2), Julen (2), Salinas (3, 1 p.), Azkue (5); Sierra, Gey-Emparan, Furundarena, Serrano (1), De la Salud (4), Tesoriere, Da Silva (1), Nieto, Bonanno.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...