AURKARIEK GOLAK EGITEN BADAKITE

(Argazkia: Gio Batista)

Real Unionek baloia eta aukerak izan ditu; aldiz, Badajozek birritan asmatu du Irazustabarrenaren ate aurrean eta hiru puntuak bereganatu ditu (1-2).

Hasierako hamaikakoan aldaketekin ekin dio Aitor Zulaikak Badajozen aurkako norgehiagoka. Senar eta Santos kokatu ditu atzeko lerroan eta aurrealdean, Alain Oiartzun, Kun Temenuzkhov, Carlos Bravo eta Nacho Sanchez zelairatu ditu. Azken bi neurketak alderatuta, aurrera urratsa egin nahi zuen Real Unionek eta lehen zatian, Badajoz bezalako talde on baten aurka lortu du.

Erasora irten eta arriskua eragin dio Real Unionek Badajozi. 2.minutuan lehen urraratzea izan du talde irundarrak eta 6.minutuan, Nacho Sanchezek lehen abagunea izan du. Bikain mugitu du baloia Real Unionek, Kijerak ezkerretik erdiratu du, baloia Nacho Sanchezi erori zaio eta honen kanpoko jaurtiketa Limonesek ezerezean utzi du. Baloiaren jabetza etxeko taldeak izan du eta Badajozek arrisku gutxi eragin du, nabaritu ditu Isi eta Aquinoren bajak.

Lehen zatiaren erdia jokatu denean, 1-0 aurreratzeko aukera argia izan du etxeko taldeak. Nacho Sanchezek eta Miguel Santosek bat-biko ederra osatu dute, Sanchezen erdiraketa Carlos Bravori erori zaio penalti puntuan eta honen jaurtiketa Limonesek hankarekin aldendu du. Badajozek gola egiteko abagune gutxi izan ditu lehen zatian, beste neurketetan izan duen lana gaur ez du izan Jon Irazustabarrenak. 0-0 bukatu dira lehen 45 minutuak.

Bide beretik hasi du Real Unionek bigarren zatia. Atzetik baloia ukituta atera eta hegaletatik min egiten. Nacho Sanchezek eskubitik bikain gainditu du atzelaria, atzera baloia Alain Oiartzuni bidali dio, honek ezkerrarekin jaurti du, baina beste behin, Limones baloiarekin geratu da. Erantzun azkarra eman dio Badajozek, David Concha kanpotik saiatu da eta Irazustabarrenak eguneko lehen gelditua egin du, gehiegizko arazorik gabe. Real Unionek estutzen jarraitu du Badajoz, Limonesen area barruan sartu dira hainbatetan, baita erdiraketa ugari egin, baina golik ez. Badajoz gutxi iritsi da, baina egin duenean arriskuarekin. Irazustabarrenak Zeluk eskuin hegaletik eginiko jaurtiketa gelditu eta kornerrera bidali du, barrura zihoan saiakera.

Norgehiagoka bukatzeko 20 minutu geratzen zirela, aulkia mugitzen hasi da Aitor Zulaika. Seguin eta Sergio Llamas Stadium Galeko soropilean sarrtu ditu, Temenuzkhov eta Oiartzunen ordez. Hegaleko eibartarrak, Aitor Seguinek, zelairatu eta berehala, ezkerrarekin jaurti du eta zutoina miazkatzen kanpora joan da. Ate batetik, bestera. Falta jaurtiketa baten bitartez, neurketako aukerarik onena izan du Badajozek. Erdiraketak burua aurkitu du eta Logroñesen antzera, Irazustabarrenak sekulako akrobazia egin behar izan du baloia aldaratzeko. Azkenean, kanpoko taldearen gola iritsi da 75.minutuan. Ezkerretik jokaldia gauzatu dute, erdiraketa Adri Cuevasi penalti puntuak erori zaio eta buruz baloia saretara bidali du (0-1). Kolpe latza Real Unionentzat, merezi ez zuen arren, atzetik jarri da markagailuan.

Artileria guztia martxan jarri du teknikari azpeitiarrak. Golaren bila, Pradera, Capelete eta Barbu izan dira Real Unionen azkeneko aldaketak. Azken hamar minutuetan sartuak, norgehiagokak abiada berria hartu du. Real Unioneko ordezko bi jokalarik osatutako jokaldiaren ostean, berdinketaren gola iritsi da (1-1). Aitor Seguinek erdiraketa gozoa jarri dio bigarren zutoinean kokatuta zegoen Barburi eta buruz berdindu du partidua. Aldiz, pozak gutxi iraun du. Sergio Benitok kornerra baliatu du, berriro ere, Badajoz markagailuan aurretik jartzeko (1-2). Aurretik, Jon Irazustabarrenak buruz buruko jokaldia geratu dio. Neurketak ez du gehiagorako eman eta, beste behin, puntuak eskapu egin diote Real Unioni.

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT GEHITU ZUEN SAILKAPENEAN

Amaikak Bat taldearen kontrako partidua banako markagailuarekin bukatu zen, Mario Capeletek penaltiz sartutako golari esker

Real Unión Roca:...

REAL UNIONEK PUNTU BAT EKARRI ZUEN LAS GAUNAS ZELAITIK

Solísen eskutik ailegatu zen txuribeltzek markagailuan berdintzeko baliatu zuten gola

Real Unionek banako markagailua erdietsi zuen pasa den...

IÑIGO IDIAKEZ: “EZ NAGO TALDEAREKIN KEZKATUTA, GURE EGOERAREKIN BAIZIK”

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du Las Gaunas zelaian bihar, martxoaren 23an, 16:00etan

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du larunbat...

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT EKARRI ZUEN MINTXETATIK

Binako markagailua erdietsi zuen Carlos Garciaren taldeak azken minutuan Elgoibarren kontra

CD Elgoibar: Mosquera; Moya, Barrenechea,...