BAT-EKOAK MEETING DE PAYS BASQUE, PLP ETA EUSKADIKO TXAPELKETETAN IZAN ZIREN

Klub irundarreko atletek Donibane Lohitzunen eta Donostian emaitza onak bildu zituzten asteburuan

Bidasoa Atletiko Taldeko atletek Donibane Lohitzunen ospatu zen Meeting de Pays Basque Athlétisme txapelketan parte hartu zuten, baita Donostian izan zen PLP eta Euskadiko txapelketetan ere.

Meeting de Pays Basque Athlétisme txapelketa ospatu zen asteburuan Donibane Lohitzunen eta bertan izan ziren Bidasoa Atletiko Taldeko atletak, emaitza onak biltzen. Leire Martiarenak garaipena eskuratu zuen 100 metroko lasterketan, 12,63 segunduko denborarekin. Naiara Sorondo bigarren izan zen (12,56 segundu eta 16 urtez azpiko minimo estatala lortuz) eta Izaro Pagazaurtundua hirugarren (12,79 segundu).

Honez gain, 18 urtez behitiko 4x100 metroko lasterketan, Uxue Garranchok, Alaine Aguerraldek, Izaro Pagazaurtunduak eta Leire Martiarenak 48,64 segundu egin zituzten, Espainiako Txapelketara hurbiltzen dien marka. 16 urtez behitiko proba berean, Mariela Berazak, Naiara Sorondok, Claudia Etxebestek eta Nerea Sorondok 51,25eko denbora egin zuten. Azkenik, Naia Llorentek altuera jauzian garaipena eskuratu zuen (1,58 m) eta Iker Angladak bere markarik onena lortu zuen 800 metroko lasterketan (1:55,96 segundu).

Donostiako Partehartze Libreko Proba

Asteburuan ere, Donostiako Anoetan, Partehartze Libreko Proba ospatu zen. BATek ere bertan izan zuen ordezkaritza eta, batzuentzat lehen proba bazen ere, emaitza onak lortu zituzten.

Joaquin Alonsok 110 metroko hesi-lasterketan 20 urtez azpiko minimo estatala lortu zuen, 14,82ko denborarekin. Jon Gajatek ere, 100 metroko hesi-lasterketan, 16 urtez azpiko minimo estatala eskuratu zuen (14,93 segundu).

Egoitz Miquelarenak, 100 metroko lasterketam, 11,50 segundu lortu zituen, baita 16 urtez azpiko minimo estatala ere. Hugo Vazquezek, bere aldetik, 1000 metroko lasterketa 2:41,94 denboran osatu zuen, eta kategoria bereko minimo estatala ere eskuratu zuen.

Azkenik, Jon Mateyk 6,63 metroko jauzia egin zuen eta Elaia Tapiak 5,40 metrokoa. Hauek ez zuten minimo estatalik lortu, baina emaitza garrantzitsuak izan ziren eskuratu zituztenak.

Euskadiko Txapelketa

Azkenik, Euskadiko Txapelketa konbinatua ere ospatu zen pasa den asteburuan eta bertan, Rafa Caseu nagusitu zen. Euskasiko Txapelketa eskuratu zuen Caseuk lehiaketa erregular bat egin ondotik: 100m (12,86), altuera jauzia (1,59m), pisu jaurtiketa (9,71m), disko jaurtiketa (26,17m), luzera jauzia (6,36m), 100m hesi-lasterketa (16,34 segundos), pertiga-jauzia (2,20m) eta xabalina jaurtiketa (32,72m). Guztira, 3445 puntu batu zituen atletak eta honekin, garaipena eskuratu zuen.

BATEK BIGARREN ETA LAUGARREN POSTUAK ESKURATU DITU EUSKADIKO KLUB ARTEKO TXAPELKETAN

Gizonezkoek urrezko sei domina eta emakumeek bertze bi eskuratu zituzten, bertze hainbat dominekin batera

Euskadiko Klub arteko txapelketa ospatu...

IRUNE MUGURUZAK GIPUZKOAKO ERREKOR ABSOLUTUA ESKURATU DU

Espainiako Unibertsitate mailako 400 metroko hesi-lasterketan lortu zuen garaipena

Espainiako Atletismoko Unibertsitate mailako Txapelketa ospatu...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO EMAKUMEEK HIRUGARREN POSTUA ESKURATU DUTE LIGAKO LEHEN HITZORDUAN

Iruñean jokatu zen Ligako lehen jardunaldia eta BATeko emakumeak hirugarren postuan sailkatu ziren, Playas de Castellon eta Pamplona Atletismoren...

MADDALEN JIMENEZ BERATARRAK IRABAZI DU BERE HERRIKO MENDI MARATOI ERDIA

Gizonetan aldiz, Iñaki Olano nagusitu zen beroak baldintzatu zuen lasterketan

Berako XVIII. Mendi Maratoi Erdia ospatu zen pasa den igande goizean,...

ANA PULGARIN ZORTZIGARREN NAZIOARTEKO MARTXA TXAPELKETAN

Carla Martinezek klubeko errekorra hautsi zuen Alacanten 200 metroko lasterketan

Nazioarteko Martxa Txapelketa ospatu zen pasa den apirilaren 6an...