BAZTANEK ETA DONEZTEBEK GALTZEN HASI DUTE URTEA

Baztandarrek 3-0 galdu zuten Mutilvera B taldearen kontra, eta doneztebarrek berriz, 0-1 Alsasuaren aitzinean

Nafarroako Ligako zenbait taldek txapelketari berrekin zioten pasa den asteburuan. Lehen maila autonomikoko Baztanen eta Preferente mailako Donezteben kasua izan zen hori, eta bi talde hauek ere ez zuten urtea arrakastarekin hasi. Lehenak 3-0 galdu zuten Mutilvera B taldearen kontra, eta bigarrenak 0-1eko emaitzarekin bukatu zuten etxeko zelaian Alsasuaren kontra jokatutako partiduan.

Baztandarren entrenatzailea den Iban Romok aipatu duenez, parekatua egon zen Mutilvera B-ren kontrako partidua. Bukaera bitarte golik ez jasotzea lortu bazuten ere, bi taldeentzat markagailua hutsean geldituko zela uste zutenean, hiru gol segidan hartu zituen Baztanek. Azken minutuetan izanda, ezin izan zuten deus ere egin eta porrotarekin bueltatu ziren etxera. Aitzakirik jarri nahi ez badute ere, lehiaketaren erritmo falta somatu zuten Romoren mutilek, baita Eguberrietako egunetan entrenamendu saio nahasiak izan zirela eta jokalariak osasunez ez zeudela beraien onenean ere. Hala ere, maila eman zutela azpimarratu nahi izan du entrenatzaileak, batez ere 18 urtez behitiko sei bat jokalariekin aritu zirelako.

Doneztebeko Joel Gil bigarren entrenatzaileak ere jasotako porrotean lehiaketaren etenaldiak eragina izan zuela uste du. Hauek ere ez dute aitzakirik jarri nahi, baina hori izan zen jokalariek somatu zutena. Alsasua izan zuten aitzinean doneztebarrek eta aurkari zaila izanen zela bazekiten. Lehen zatian sartu zuen aurkariak garaipenaren gola eta etxeko atezainak ezin izan zuen deus ere egin hori ekiditeko. Bigarren zatian neurketa berdintzen saiatu ziren, baina gola ez zen ailegatu eta beraz, puntuak aurkariarentzat izan ziren.

Heldu den asteburuan, Baztanek Injerto jasoko du Giltxaurdin, larunbatean (urtarrilak 13) 17:00etan, eta Doneztebek berriz, Leitzako Aurrera bisitatuko du euren arteko derbia jokatzeko. Azken hauen partidua igandean jokatuko da, urtarrilaren 14an, 16:00etan.

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT ATERA ZUEN ORDIZIAREN KONTRAKO PARTIDURIK

Doladok azken minutuan sartutako penaltiari esker berdindu zuen talde txuribeltzak

Real Unión Roca: Rodríguez; Poirier (Dolado, min. 70),...

REAL UNIONEK EZIN IZAN ZITUEN PUNTUAK BATU TAXOAREN

Benitok sartu zuen bigarren zatian talde txuribeltzaren gola, baina ez zen nahikoa izan Svenssonek sartutako biak berdintzeko

Real Unionek 2-1 galdu...

FRAN JUSTO: “OSASUNA BEHARRETAN DAGO, BAITA GU ERE”

Real Unionek Osasuna Promesas bisitatuko du bihar Taxoaren

Real Unionek garaipena eskuratzeko bertze aukera bat izanen du bihar, apirilaren 27an,...

REAL UNION ROCAK BETI GAZTE GARAITU ZUEN GALEKO ANEXOAN

Letamendiak penaltiz sartutako golari esker jardunaldiko hiru puntuak etxean gelditu ziren

Real Unión Roca: Rodríguez; Arteaga (Fernández,...