BIDASOA HIRUGARREN POSTUAN EGONKORTU DA

Pelisterren kontra 29ko berdinketa erdietsi ostean, puntu bat gehiagorekin itzuli da taldea etxera

Bidasoak hilabete bateko atsedenaldiari hasiera eman zion atzo gauean, Pelister taldearen kontra jokatu ondotik. Ipar-Mazedonian jokatu zuten bidasotarrek urteko azken neurketa, EHF-ko Multzo Faseko seigarren jardunaldia hain zuzen ere. Jacobo Cuetararen mutilek mazedoniarren aurka Artalekun jokatutako partida erraz irabazi bazuten ere, itzulerako norgehiagoka parekatua izan zen eta emaitzan islatu zen. Izan ere, 29nako berdinketarekin bukatu zen Bitolan jokatutako aurrez aurrekoa.

Neurketaren lehen zatian etxekoen nagusitasuna agerian gelditu zen markagailuan. Lehen berdinketen ostean, Pelister jarri zen aurretik eta errenta irekitzen hasi zen. Azken berdinketa 15. minutuan eman zen, 10-10ekoa. Hortik aitzinera berriz, mazedoniarrek euren alde jarri zuten partidaren emaitza eta 17-12koa lortu zuten lehen ordu erdia bukatu aitzinetik. Hala ere, atsedenaldira iritsi baino lehen Bidasoak alde hori gol bakarrera murriztea lortu zuen, Asier Nietori esker eta beraz, 17-16koarekin joan ziren aldageletara.

Bigarren zatian, neurketari buelta eman eta Jacobo Cuetararen mutilak izan ziren partida gidatu zutenak. Jokoa hobetuz eta aurkariaren ahuleziak aprobetxatuz, aurretik jarri ziren bidasotarrak eta hauek ere tartea irekitzen hasi ziren. Ander Ugarteren golari esker, Bidasoak bi puntuko aldea erdietsi zuen 40. minutuan. Hala ere, berdinketa iritsi zen berriro ere markagailura, 27nakoarekin. Bidasoak, azken bost minutuetan, 0-2ko partziala egin zuen eta neurketa bere alde bukatuko zela uste zutenean, aurkariak 29nako berdinketa jarri zuen behin-betiko.

Markagailu honekin, Bidasoak puntu bat gehiago batu du EHF-ko Multzo Faseko sailkapenera, eta hirugarren postua egonkortzea lortu du. Atsedenaldia hasita, talde irundarrak 7 puntu ditu guztira. Lehen postuan Füchse Berlin dago, 12 punturekin, eta bigarrenean, Skanderborg-Aarhusen, 8 punturekin. Orain geldialdia etorriko da taldeentzat eta Munduko Txapelketa bukatu ondotik, berriz ere iritsiko da lehia Artalekura. Hain zuzen ere, otsaileko lehen asteburuan izanen da hau, Plenitude ASOBAL Ligako Benidorm-en kontrako neurketarekin.

JACOBO CUETARA: “ANAITASUNAREN KONTRAKO DERBIA BETI OSO PAREKATUA IZATEN DA”

Bidasoa Irunen ortzirale honetan (martxoaren 29an) jasoko du etxean Anaitasuna, euskal derbia jokatzeko

Bidasoa Irun etxera bueltatuko da asteburu...

AGUSTINOS ALICANTE IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO KANPORAKETAN

Apirilaren 10ean ospatuko dute bi taldeek hirugarren kanporaketa partida bakarrean

Agustinos Alicante izanen da Bidasoa Irunen aurkaria apirilaren 10ean...

BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN NAVAN

Bigarren zatian aukera izan zuen talde horiak puntuak eskuratzeko, baina azkenik gol bakarrarengatik ihes egin zion garaipenak

Bidasoak ezin izan...

HONDARRIBIA ESKUBALOIAK BERE ZUZENDARITZA BATZORDEA BERRITU DU

Ibilbide berri honetan, CD Bidasoako presidenteak, Gurutz Aginagaldek, bere babesa adierazi nahi izan du eta 2019ko udatik dauden harremanak...

JACOBO CUETARA: “SENDO AZALDU BEHAR GARA, DEFENTSAN ONGI EGON ETA KONSTANTE IZAN”

Bidasoa Irunek Viveros Herol BM Nava taldea bisitatuko du larunbatean 21:00etan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligari segida emanen dio asteburu...

BM BIDASOA IRUN EUSKADIKO JUBENIL TXAPELKETAKO TXAPELDUNORDE

Irundarrek Balonmano Barakaldo A taldea izan zuten aitzinean finalean, eta 24-23ko markagailuarekin irabazi zuten bizkaitarrek