BIDASOAK 28-34 GARAITU ZUEN GRANOLLERS

Palau d´Esportsen aritu ziren irundarrak, 1.100 zaleen aurrean

Larunbat eguerdian neurtu zen Bidasoa Granollersen aurka, aurreikusten zen partidu zail eta parekatu batean. Asobal Ligako hamaikagarren jardunaldi hau 28-34 markagailuarekin amaitu zen, eta irundarrek beste bi puntu irabazi zituzten, sailkapeneko bigarren postua ziurtatuz.

Lehenengo zatiaren hasieran etxekoak aurre hartu bazuten ere, Cuetararen taldeak indarra hartu eta Salinas, Odriozola eta Azkueren golekin eta Sierraren defentsarekin, markagailuari buelta ematea lortu zuten. Bederatzigarren minutuan, gol bateko errenta zuten irundarrek, eta hortik atsedenaldira arte hau handitzen jarraitu zuten bost goleko aldea eduki arte (11-16, 26. minutuan). Hala ere, azken lau minutuetan, Granollersekoak martxa hartu eta aldea lau puntura jaistea lortu zuten, bigarren zatia 14-18 markagailuarekin hasita.

Etxeko taldeak indar berarekin hasi zuen jardunaldiko azken ordu erdia ere, eta 39. minuturako puntu bakar bateko aldea edukitzea lortu zuten. Hala ere, Cuetarak eskatutako hutsartetik bueltan, irundarrek erritmo gogorra ezarri zuten neurketan eta, Mikel Zabalaren golei esker, Granollersek itxi ezin izan zuen zuloa ireki zuten markagailuan. Partidua amaitzeko bi minutu falta zirenean, etxekoak berriro ere hurbildu baziren ere, Adrian Fernandezen Asobal Ligako 600. golak Bidasoaren alde erabaki zuen neurketa.

Jardunaldiaren amaieran Jacobo Cuetara entrenatzaileak esan zuen moduan, taldea “oso pozik dago garaipen garrantzitsu honekin. Oso ondo jokatzen ari zen etsai baten kontra zen eta bere etxean gainera. Erritmo onarekin ailegatu gara eta momentu oso onean gaude”. Eguneko protagonista izan zen Mikel Zabalak ere Cuetararen hitzak errepikatu zituen eta irabazitako “bi puntuak oso garrantzitsuak” zirela gaineratu zuen.

Bidasoak bihar izango du beste bi puntu irabazteko aukera, baina oraingoan EHF Ligaren barruan jokatuko duen partiduan izango da. Artalekun arituko dira irundarrak Fenix Toulouse HB taldearen aurka, arratseko 20:45ean hasita.

JACOBO CUETARA: “ANAITASUNAREN KONTRAKO DERBIA BETI OSO PAREKATUA IZATEN DA”

Bidasoa Irunen ortzirale honetan (martxoaren 29an) jasoko du etxean Anaitasuna, euskal derbia jokatzeko

Bidasoa Irun etxera bueltatuko da asteburu...

AGUSTINOS ALICANTE IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO KANPORAKETAN

Apirilaren 10ean ospatuko dute bi taldeek hirugarren kanporaketa partida bakarrean

Agustinos Alicante izanen da Bidasoa Irunen aurkaria apirilaren 10ean...

BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN NAVAN

Bigarren zatian aukera izan zuen talde horiak puntuak eskuratzeko, baina azkenik gol bakarrarengatik ihes egin zion garaipenak

Bidasoak ezin izan...

HONDARRIBIA ESKUBALOIAK BERE ZUZENDARITZA BATZORDEA BERRITU DU

Ibilbide berri honetan, CD Bidasoako presidenteak, Gurutz Aginagaldek, bere babesa adierazi nahi izan du eta 2019ko udatik dauden harremanak...

JACOBO CUETARA: “SENDO AZALDU BEHAR GARA, DEFENTSAN ONGI EGON ETA KONSTANTE IZAN”

Bidasoa Irunek Viveros Herol BM Nava taldea bisitatuko du larunbatean 21:00etan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligari segida emanen dio asteburu...

BM BIDASOA IRUN EUSKADIKO JUBENIL TXAPELKETAKO TXAPELDUNORDE

Irundarrek Balonmano Barakaldo A taldea izan zuten aitzinean finalean, eta 24-23ko markagailuarekin irabazi zuten bizkaitarrek