BIDASOAK EZ DU ERREGE KOPAKO FINALA JOKATUKO
Eskubaloia

Jose Manuel Sierrak lehen zatian Bidasoa mantendu duen arren, neurketa osoan zehar Leongo Ademar nagusi izan da (26-30).

25 urte igaro dira Bidasoak Errege Kopako final-erdiak azken aldiz jokatu zituenetik. Atsedenaldira Bidasoa aurretik iritsi bada ere, Leongo Ademarrek neurketa erregularragoa eta egonkorragoa egin du eta bigarren zatian, nagusitasunez irabazi du. Beraz, Asobal Ligan ziurtatu beharko du datorren urtean Europan jokatzeko txartela.

Final-laurdenetako presioa kenduta, Bidasoa indartsu irten da Leongo Ademarren aurka. Hala ere, Leongo Ademarrek ondo eutsi dio Bidasoaren saiakerei eta 3-4 aurretik jarri dira neurketako hastapenetan. Talde irundarrak 2-0ko partziala erdietsi du markagailuan aurretik jartzeko, baina Manolo Cadenasek zuzentzen duen taldearen 1-5eko partzialak 7-10 aurretik jarri dute Leongo Ademar. Slavic bero-bero agertu da atepean eta hiru kontraerasok Jacobo Cuetarak hutsartea eskatzera behartu dute. 21.minutuan, Leongo Ademarrek ordura arteko alde nagusia lortu du, 8-12. Orduan, final-laurdenetako heroia final-erdietan agertu da. Jose Manuel Sierrak hiru geldiketa jarraian egin ditu eta Kauldiren (birritan), Julen Aginagalderen eta Crowleyen golek 12-13ra hurbildu dute Bidasoa. Bidasoaren defentsa aktibatu egin da eta neurketa atsedenaldira joateko bi minuturen faltan 14-13 aurretik jarri da talde irundarra. 5.minututik Bidasoa markagailuan aurretik ez zegoela eta emaitza horrekin ekin diote bi taldeek bigarren zatiari.

Neurketa 0-0 jarraituko balu bezala hasi dute bi taldeek. Golei dagokienez, kolpeak elkarbanatu dituzte, gainontzeko kolpe guztiak Jon Azkuek jaso baititu (lehen zatian, bekokian eta bigarren zatian, sudurrean). Azkar bueltatu da Leongo Ademar markagailuan agintzera. 1-3ko partzialaren bitartez, 16-17 aurretik jarri da eta ordutik, Bidasoa ez da gai izan berriz norgehiagokan aurretik jartzeko. Jose Manuel Sierrak mantendu du Bidasoa final-erdian (16 geldiketa egin ditu), baina talde irunadarrak aurrean zuen atezainak ere sekulako neurketa egin du. Bigarren zatiaren erdian, lau geldiketa jarraian egin ditu Slavicek eta talde irundarra 5 minutu golik egin gabe geratu da. Markagailuak 18-22koa adierazten zuenean, Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu eta bi piboterekin Bidasoaren erasoko jokoa egonkortzea saiatu da, baina ordurako Leongo Ademarrek finalerako txartela lor zezakela sinistuta zuen. Nuerketa bukatzeko 6:50 minuturen faltan, Leongo Ademarrek 21-25 agintzen zuen markagailuan eta Bidasoak iritsi ez den mirari bat behar zuen finalera iristeko. Saiakerak egin ditu aldea murrizteko, zelai osoko presioa ezarri du, baina ez da nahikoa izan. Bikain kudeatu ditu azken minutuak Leongo Ademarrek eta azkenean, 26-30 bukatu da neurketa.

Fitxa teknikoa

26 - Bidasoa Irun (14+12). Sierra, Crowley (5), Odriozola (2), Aginagalde (2), Salinas (1), De la Salud (5, 4 p.), Azkue (6); Ledo, Cavero (1), Racotea (3), Zabala, Serrano (1), Tesoriere, Da Silva, Nieto, Bonanno.

30 - Abanca Ademar León (13+17). Slavic, Feuchtmann (6, 3 p.), Lucin (6, 2 p.), Donlin, Fernández (1), Pérez Arce (4, 1 p.), Semedo (2); Khalifa, Marchán (3), Suárez (4), Pedro Martínez (1), Gostovic, Antonio Martínez, Piechowski, Kisselev, Casqueiro (3).

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”
Eskubaloia

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN
Eskubaloia

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...