BIDASOAK EZIN DU BESTE BEHIN O GATAÑALEKIN

Frigoríficos del Morrazo: Díaz (16 paradas), Vujovic (2), Aranda (2), Cancio, Gavidia, Cerqueira (5), Muratovic (4) -siete inicial-, Galán, Simes, Rubén Soliño (1), Suso Soliño, Chapela (2), Menduiña (3), Mitic, Rodríguez (1) y Castro.

Bidasoa-Irun: Ledo (4 paradas), Cavero (6), Zabala (2), Serrano (1), Barthe (1), Rodrigo Salinas, Seri (3) -siete inicial-, Rangel (2 paradas), Aldaba, Esteban Salinas (4), De la Salud (1, de pen.), Renaud, Azkue (1, de pen.) y Tesoriere.

Gotorleku bikaina da Frigorificos Morrazorentzat O Gatañal, eta hare gehiago Bidasoak bisitatzen duenean. Hirugarren urtez, Bidasoak galdu egin du Galizian erasoan oso norgehiagoka txarra jokatu ostean.

Partiduaren hasieran bazirudien Bidasoak erraztasunak izango zituela gola eskuratzeko garaian; izan ere, lehen bost minutuetan Seriren bi golek eta Caveroren beste batek 1-3 aurreratzen zituzten bidasoarratei. Baina ikuspegi bat izan zen soilik, orduantxe hasi baitzen partiduaren protagonista berotzen. Javi Díaz atezaina izan zen norgehiagoko onena. 16 geldiketa egin zituen, %50 baino gehiagoko geldialdiekin gainera.

Javi Díaz izan zen galiziarren jokoaren puntu garrantzitsuena, jarraian gelditutako bost geldiketek airea ekarri zuten etxeko taldeari eta erasoak aprobetxatuz 8-3ko partziala ezarri zioten Bidasoari. Orduantxe Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu zuen eta bueltan, Bidasoak beste hiru gol sartu zituen. Se la Salud, Esteban Salinas eta Cavero izan ziren golen arduradunak (8-6). Markagailua pixkat estutu arren, lehen 30 minutuak 12-8koarekin bukatu zen.

Atsedenalditik bueltan, berriro ere Bidasoak bikain ekin zion norgehiagokari, markagailua iraultzea lortu zuen eta guzti (12-13 min. 6). Baina beste ikuspegi bat izan zen. Erasoko arazoak bueltatu ziren eta lehen zatiaren antzera, Javi Diezen geldiketak Morrazok ongi aprobetxatzen zituzten 5-0eko partziala lortzeko (17-13 min.15).

Momentu horretan, bi ateak itxi ziren eta partidua defentsetan zentratu zen. Hala ere, Bidasoak beste behin markagailua estutzea lortu zuen (19-18 min. 23), eta amaierako 20-19 ere. Denbora gelditzen zen puntu bat behintzat Irunera ekartzeko, baina galiziarren eraso luze batek helburu hori gaitzetsi zuten.

Galdu arren, Bidasoak Asobal Ligako laugarren postuan jarraitzen du zazpi punturekin. Hurrengo larunbatean, Jacobo Cuetararenek Teucro izango dute arerio, Ligako beste talde galiziarra. Jokoan jarriko diren bi puntuak zinez garrantzitsuak izango dira goiko postuetan mantentzeko ametsa jarrai dezan.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...