BIDASOAK GARAIPENAREKIN BUKATU DU EHF-KO MULTZO FASEA

Jacobo Cuetararen mutilek 29-26ko markagailuarekin garaitu zuten Aarhus Skandenborg talde daniarra

Bidasoak garaipenarekin bukatu zuen atzo gauean EHFko Multzo Fasea. Aarhus Skandenborg Håndbol taldeari 29-26ko markagailuarekin irabazi zion eta, honenbertzez, bederatzi puntu batu ditu guztira fase honetako sailkapenean. Lehengo urteko zazpiak gaindituta, eta hirugarren postuan, datorren martxoaren 21ean emanen dio hasiera Last 16 faseari Artalekun, Lisboako Sporting Clube de Portugal taldearen kontra.

Neurketa ezinhobe hasi zuen Bidasoak atzo Artalekun. Lehen bost minutuetan 4-0eko markagailua erdietsi zuen, Skrzyniarzek egindako geldiketei esker, eta erasoan Asier Nietok, Pedro Pachecok, Mihajlo Miticek eta Julen Aginagaldek egindako lanari esker ere. Aarhusek markagailua haustea lortu zuen hurrengo minutuetan, baina etxekoak errenta mantentzeko gai izan ziren, baita bost golera zabaltzeko ere. Horrela, atsedenaldira, 16-12ko markagailurekin iritsi zen partidua.

Aldageletatik bueltan, talde daniarrak hutsunea txikitu nahi izan zuen eta lortu ere. Indarra hartuz, erasoan gogor ibili zen aurkaria eta 42. minuturako berdinketa erdietsi zuten. Hala ere, Bidasoak ez zuen amore eman eta berriz ere euren jokoa ezarri zuten kantxan. Horrela, lau goleko errenta berreskuratu zuten markagailuan (48. minutuan, 23-19). Azken minutuetan, daniarrak neurketa euren alde jartzen saiatu ziren, baina ezinezkoa egin zitzaien eta, 60 minutuak bukatuta, garaipena etxekoentzat izan zen.

Multzo Faseari agur erranda, Bidasoak bederatzi puntu batu ditu guztira azken hamar jardunaldietan, eta sailkapeneko hirugarren postuan kokatu da. Last 16 fasea jokatuko du orain, martxoaren 21etik aitzinera. Orduan, talde irundarrak Lisboako Sporting Clube de Portugal jasoko du etxean.

Edonola ere, aitzinetik, Jacobo Cuetararen mutilek igande honetan izanen dute hitzordu berri bat. Izan ere, martxoaren 5ean, Barçak bisitatuko du Artaleku (19:30). Sailkapeneko liderra da taldea eta azken bi Championsetako garailea. Neurketa berezia izanen da beraz, bai jokalarientzat baita zaleentzat ere, eta Nazioarteko hitzorduek markatutako geldialdiaren aurretik azken partidua.

(Argazkia: Edu Agreda)

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...