BIDASOAK MENDEAN HARTU ZUEN LOGROÑO

Irundarrak nagusi izan ziren eta zazpi goleko errentarekin irabazi zuten Logroñon

Bidasoak atzo jokatu zuen Logroñoren aurka denboraldiko 22. jardunaldia eta arrakastarekin amaitu zuen. Hasieran erakutsi zuten nagusitasuna, bukaerara arte mantendu ahal izan zuten eta azkenik, zazpi goleko aldearekin eskuratu zuten garaipena, 24-31ko markagailuarekin.

Partiduaren lehendabiziko minututik, irundarrak aurretik jarri ziren hiru goleko errenta ere lortuz zenbait momentutan (1-4, 2-5, 3-6). Hala ere, Logroñok honi erantzun eta hiru alditan jarri zuen markagailua bere alde. 15. minutuan, bi taldeak berdinduta zeuden 8-8koarekin. Hurrengo partzialetan gainera, beste bi berdinketa ere eskuratu zituzten irundarrek eta errioxarrek (20. minutuan, 11-11 eta 25. minutuan, 13-13). Atsedenaldia baino lehenagoko minutuetan ordea, Xoan Ledok atean egindako defentsa lanari esker eta Bidasoak lortu zuen 2-4ko partzialaren laguntzaz, 13-16ko markagailua ezarri zuten bigarren zatiaren hasierako.

Aldageletatik bueltan, bidasotarrek indarrez ekin zioten partiduaren beste erdiari. Lehenengo minutuetan, bost goleko errenta lortu zuten 14-19koa ipiniz. Eskuratutako abantaila hori mantendu zuten bisitariek hurrengo minutuetan, bost eta sei goleko hutsunea irekita bi taldeen artean. Logroñok orduan, norgehiagoka amaitzeko hamar minutu falta zirenean, berriz ere indarrez eraso eta errenta lau eta hiru goletara murriztea lortu zuen. Edonola ere, ez zen nahikoa izan eta Bidasoak berriz ere errenta handitu zuen, 60. minuturako 24-31koa eskuratuz.

Garaipen honekin, Bidasoak sailkapenean bi puntu batu eta Logroñorekin zuen aldea handitu du. Orain, hirugarren postuan jarraitzen badu ere, errioxarrek baino sei puntu gehiago dituzte irundarrek eta Granollers taldearekin 32ra berdinduta daude.

Fitxa teknikoa

24 - Logroño La Rioja (13+11). Pérez, Rivero (1), Casado (4, 1 p.), El Korchi, Rubiño (5, 2 p.), Serradilla (3), David Cadarso; Terçariol, Diocou (3, 2 p.), Rodríguez (1), Moreira, Almeida (5), Ortíz, Eduardo Cadarso (2), Kisselev, Goñi.

31 - Bidasoa Irun (16+15). Ledo, Ugarte (5), Zabala (3), Odriozola (7), Salinas (4, 1 p.), Fernández (2), Rodríguez (1); Sierra, Furundarena (1), Mujika (2), Aginagalde (4), Tesoriere, Francisco da Silva, Nieto (1), García (1).

Partzialak. 2-4, 5-6, 8-8, 11-11, 13-13, 13-16; 14-19, 16-22, 19-25, 22-26, 23-29, 24-31.

Epaileak. Oyarzun Aylagas eta Zaragüeta Ruiz. Logroño La Riojaren aldetik, txartel urdina erakutsi diote delegatuari, eta Eduardo Cadarso zigortu dute bi minutuz; Bidasoa Irunen aldetik, Francisco da Silva, Tesoriere (2) eta Fernández.

Bestelakorik. Sacyr ASOBAL Ligako 22. jardunaldia Logroñoko Palacio de los Deportes kiroldegian 1.200 bat zaleren aurrean, horietako ehun bat, Gipuzkoatik iritsiak.

(Argazkia: Juanjo Acobi)

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...