BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN FÜCHSE BERLINEN AURKA

Nahiz eta 35-23ko markagailuarekin galdu, Bidasoak EHF Ligako final zortzirenak jokatzeko txartela lortu zuen atzo

Bidasoak atzo jokatu zuen EHF European Leagueko zortzigarren jardunaldia Füchse Berlin taldearen aurka, Berlinen bertan. Aurreikusi zuten moduan, etxeko taldea oso indartsu atera zen kantxara eta gogor erasotu zituen irundarrak, 35-23ko markagailuarekin hauek menderatuz.

Lehenengo zatia hasi eta Iñaki Caverok estreinatu zuen markagailua lehen gola sartuz. Honekin, Bidasoa nagusi izan zen lehendabiziko lau minutuetan, baina Berlingo taldeak indarra hartu eta berdinketa eskuratu zuen orduan. Gol horri beste bostek eman zioten jarraipena eta hamaikagarren minutuan Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu zuen, markagailua 6-2an zegoenean. Alemaniarrak oraindik sendoago itzuli ziren kantxara honen ondoren, eta bi taldeen arteko aldea zabaldu zuten bost goleraino. Bidasotarrek, besoak jeitsi gabe, golak sartzen hasi ziren eta errenta hori bira murriztu zuten, 9-7koa ezarriz. Hala ere, atsedenaldiaren aurretik, etxekoek berriz ere eraso egin eta 16-10koa eskuratu zuten.

Bigarren zatian, Cuetararen mutilak gogor atera ziren kantxara eta berriz ere aldea txikitzea lortu zuten, lau golera murriztuz. Hala ere, Füchse Berlinek, bereizi egiten dion azkartasun eta kemenarekin, Bidasoak egindako erasoari erantzun eta, 30 minutu gelditzen zirenean, bederatzi golera eraman zuten beraien abantaila. Hortik aurrera, nahiz eta Bidasoak ez zuen amore eman, etxeko taldeak errenta horri eustea lortu zuen, eta azkenik 35-23ko markagailuarekin irabazi zuten.

Bidasoak atzo arratsaldean porrota jaso bazuen ere, Tatran Prešov eta Pfadi Winterhur taldeek lortutako emaitza kaskarrek irundarrei EHF European Leagueko final zortzirenak jokatzeko txartela eman die. Honekin, bostgarren aldia izango da Bidasoak pase hau lortzen duena eta final zortzirenetan lehiatzeko aukera izango duela.

Gorka Nietok partidua ez zela bat ere erraza izan aipatu zuen neurketaren ondoren: “Ez da izan gure partidua. Hasiera batean beraiek gu baino hobeak izan dira, bai defentsan eta baita erasoan ere. Oso zaila izan da beraien erritmoa jarraitzea. Gainera, bigarren zatian galdu egin ditugun baloiekin, korri egiteko aukera eman diegu eta horregatik markagailuan alde handia egon da”. Hala ere, neurketan aipagarria izan zen berriz ere harrobiko jokalarien lana. Nietorekin batera, Eneko Furundarenak eta Julen Mujikak eraman zuten hasierako erasoaren gidaritza. Gainera, azken honek Bidasoak Europako Txapelketan sartzen zuen 3.000. gola eskuratu zuen. Asier Iribar zumaiarrak ere debuta egin zuen atzo EHF Ligan.

(Argazkia: Laechler)

BIDASOAK BOST PUNTURA IREKI DU HIRUGARREN SAILKATUAREKIKO TARTEA

34-23ko markagailua erdietsi zuen talde irundarrak Frigorificos del Morrazoren kontra atzo Artalekun

Bidasoa Irunek bertze bi puntu garrantzitsu...

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...