BIDASOAK URRATS HANDI BAT EMAN DU EUROPAKO TXAPELKETAN

Jacobo Cuetararen mutilek hamabi golengatik irabazi zuten HC Eurofarm Pelister-en aitzinean

Bidasoak urteko azken neurketa jokatu zuen atzo iluntzean Artalekun. EHF-ko Multzo Faseko bostgarren jardunaldia zen eta HC Eurofarm Pelister Ipar Mazedoniako taldearen kontra aritu ziren Jacobo Cuetararen mutilak. Markagailuan lehen abantaila txikiak hartuta, etxekoak hazi egin ziren eta azkenean, 32-20ko emaitzarekin eskuratu zuten garaipena.

Lehen minutuetatik aldea irekitzen hasi zen talde irundarra. Bi goleko abantailarekin oraindik, bisitarien entrenatzaileak hutsartea eskatu zuen neurketa eskutik ihes ez egiteko asmoarekin. Hala ere, ez zuen bere helburua lortu eta Bidasoak markagailua bere alde mantentzen jarraitu zuen, atsedenaldira zortzi goleko aldearekin iritsiz (20-12).

Bigarren zatian berriz, lehen zazpi minutuetan, gol bakarra ospatu ahal izan zen Artalekun eta Pelisterren aldekoa izan zen hori. Hala ere, partidaren norabidea ez zen aldatu eta bai erasoan, baita defentsan ere, egindako lanari esker, markagailuko abantaila hamabi golera zabaldu zuten Jacobo Cuetararen mutilek, 32-20ko emaitzarekin, Europako Txapelketako puntuak bereganatuz.

Garaipena berriz ere bueltan izan zen Artalekun eta Bidasoako jokalari eta teknikariek etxean urteari bukaera emateko modurik onena izan zela iritzi zuten. Irabazteaz gain, Xabier Landa atezain gaztearen debuta ere azpimarratzekoa izan zen, neurketaren azken minutuak jokatu baitzituen.

Honen ondotik, Bidasoak urteko azken bi neurketei aurre egin beharko dio datozen egunotan. Hasteko, larunbat honetan (abenduak 10) Angel Ximenez Puente Genil taldea bisitatu beharko du, 17:30ean, Plenitude ASOBAL Ligaren barrenean. Europako Txapelketa berriz, asteartean (abenduak 13) jokatuko da, 20:45ean, eta bertan izanen dira berriz ere aurrez aurre HC Eurofarm Pelister eta Bidasoa, oraingo honetan aurkariaren etxean.

(Argazkia: Eduardo Agreda)

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...