BIGARREN PORROTA ERRESKAN
Errugbia

Talde bidasotarraren bajek neurketa baldintzatu zuten eta lehen fasean garaitu zuten Atletico/Hernanik neurketa aurrera eraman zuen (21-36).

Denboraldia luze egiten ari zaio Zaisa Txingudi Errugbi Taldeari. Pasaden astean Euskadiko Senior Ligako kontsolidazio fasea hasi eta sekulako jipoia jaso zuen Veltesca UBR-ren aldetik. Bigarren jardunaldian, etxean jokatu zuen berriz eta aurrean lehen fasean mendean hartutako Atletico/Hernani taldea jaso zuen. Lehen faseko emaitza errepikatu beharrean, kanpoko taldea nagusitu zen asteburuko neurketan (21-29); beraz, kontsolidazio faseko lehen bi neurketetan kale egin du Zaisa Txingudi Errugbi Klubak.

Lehen zatian Atletico/Hernani jaun eta jabe.

Ondo hasi zuen neurketa etxeko taldeak. Arriskua sortu nahian, baloiaren jabetza eskuratu zuen lehen minutuak kontrolpean izan zezan, baina kontrolak oso gutxi iraun zuen. Atletico/Hernanik aurrera egin zuen eta 9.minutuan, talde donostiarraren erdilari batek talde bidasotarren defentsa erdibitu eta eguneko lehen entsegua gauzatu zuen (0-5). Erreakzionatzeko denborarik eman gabe, Atletico /Hernanik etxekoen akatsa baliatu zuen 0-10 aurreratzeko. Berriro ere, maldan gora hasi zuen neurketa Zaisa Txingudi Errugbi Klubak.

Bolada ona ez denean, ohikoa da okerrera egitea. Zaisa Txingudi Errugbi Kluba jokoa hobetu zuenean, kontrolatu gabe zuen baloi bat lapurtzeagatik Roman Solis 10 minutu egotzi zuen epaileak. Hori gutxi ez eta defentsa lanetan jokalari garrantzitsua den Unai Herrerok min hartu eta zelaia uztera behartuta ikusi zuen bere burua. Atletico/Hernanik aukera bikain baliatu zuen eta bi entsegu berri erdietsi zituen (0-22).

Lehen zatiko ondarrean, Roman Solis kapitaina zelairatu eta talde bidasotarraren jokoa berregokitu zen. Hain zuzen ere, kapitainak hasitako jokaldi batetik heldu zen Zaisa Txingudi Errugbi Taldeko lehen zatiko entsegu bakarra. Solisek berak hasi zuen jokaldia, defentsa hautsi zuen eta Rodrigo Combinak gurutzatu zuen entsegu-marra. Adur Manterolak zutoinetarako jaurtiketa asmatu eta 7-22koa ezarri zuen markagailuan.

Pausu bat aurrera, bi atzera.

Aldageletatik etxeko taldea erasokor irten zen. Lehen zatiaren antzera, baloiaren jabetza bilatu zuen Zaisa Txingudi Errugbi Klubak, era oldarkorragoan, eta entsegua gauzatzeko aukerak ugaritu zituen. Dena dela, Atletico/Hernanik sendo eutsi zituen etxekoen saiakerak eta izan zuen lehen aukeran aldea handitu zuen. 58.minutuan entsegua eta transformazioa erdietsi eta 7-29 urrundu zuen markagailua.

Neurketaren norabidea aldatzea zaila zen, baina talde bidasotarrak ez zuen amorerik eman. Enoch Ferchak lortu zuen talde donostiarraren hesia birrintzea eguneko bigarren entsegua gauzatzeko. Berriz ere, transformazioa Adur Manterolaren eskutik heldu zen (14-29).

Zaisa Txingudi Errugbi Klubak jotzen zuen bakoitzean, kanpoko taldeak kolpe berria prestatu eta gauzatu zuen. 15 puntuko aldea zuen Altetico/Hernanik eta touch baten ostean erdietsitako entseguak 14-36koa ezarri zuen. Markagailua iraultzea ezinzekoa jarri zitzaion etxeko taldeari.

Azken hamar minutuetan sartuta, baloiaren jabetza berreskuratu zuen Zaisa Txingudi Errugbi Klubak. Puntuak eskuratzeko hainbat abagune izan zituen, baina norgehiagokako azken entsegua ez zen 78.minutura arte iritsi. Partiduaren ondarrean, Adur Manterolak gauzatu zituen 7 puntuak eta partidua 21-36 bukatu zen.

ZAISA TXINGUDIK PORROTA JASO ZUEN ZORNOTZAN
Errugbia

Mugako taldeak ezin izan zuten Urgozo garaitu eta 38-3ko markagailuarekin galdu zuen

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek, Zaisa...

ZAISA TXINGUDIK URGOZO BISITATUKO DU IGANDE HONETAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko gizonezkoak sailkapeneko hirugarren postua ziurtatzeko helburuarekin joanen dira liderraren etxera

Txingudi Rugby Klubeko...

PLAIAUNDI ERRUGBIAREN ERDIGUNE BILAKATU ZEN ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Experiential Shopping Txingudi Badia eskolarteko nazioarteko txapelketa arrakastaz ospatu zen bigarren urtez segidan

Eguraldia lagun zutela,...

ERRUGBIKO TXINGUDI BADIA TXAPELKETA ASTEBURU HONETAN OSPATUKO DA
Errugbia

200 errugbilari gazte bilduko dira Plaiaundin apirilaren 6an bigarren aldiz ospatuko den eskolarteko txapelketan

Txingudi Rugby Klubak bigarrenez...

ESKOLEN ARTEKO NAZIOARTEKO TXAPELKETA JOKATUKO DA PLAIAUNDIN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubak antolatu du “Biok Experimental Shopping Txingudi Badia” topaketaren bigarren edizioa

TXINGUDI RUGBY KLUBEKO SENIORREK EZIN IZAN DUTE GARAIPENIK BATU ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Txingudik 29-22 galdu zuen Neskak Loratzen taldearen kontra, eta Zaisa Txingudik ere 17-13ko emaitzarekin galdu zuen Bera Bera Bren...