ELISA GONZALEZEK ETA IBAI MAKAZAGAK IRABAZI ZUTEN IRUNGO KROSA

Irungo lasterketa ezagunaren 52. edizioa ospatu zen igande goizean eta Gonzalezek eta Makazagak eskuratu zuten garaipena maila absolutuan

Irungo Krosa bueltan izan zen hirian bi urtez ospatu ezinik egon ondotik. Aurten, lasterketaren 52. edizioa ospatu zen Txingudi Ikastolaren eremuetan eta, nahiz eta eguraldiak ez zuen lagundu, atleta federatuak eta eskolarteko lasterkariak bertan bildu ziren igande goizean. Gainera, Igor Hernandezi omenaldia egin zitzaion 16 urtez azpiko podiumean.

Maila absolutuetan Elisa Gonzalezek eta Ibai Mazakagak eskuratu zuten garaipena, 22:19 eta 25:29 denbora eginez hurrenez hurren. Emakumeetan Marta Muñoz izan zen bigarren sailkatua (24:14), Ardoi klubekoa irabazlearen antzera. Gizonekoetan, Francisco Javier Menta helmugaratu zen bigarren postuan (25:54) eta Adrian Servent hirugarren izan zen (25:55).

16 urtez azpiko mailan, BATeko Elene Casado izan zen irabazlea, 8:46ko denborarekin. Maria Bauza (BAT) izan zen bigarren eta Eider Beraza (Tolosa) hirugarren. Mutiletan berriz, Hernaniko Oier Arrutik eskuratu zuen garaipena 8:29ko denbora egin ondotik. Bigarren Hugo Vazquez (BAT) izan zen eta hirugarren Lur Ocon (Hernani).

18 urtez azpiko kategorian, Uxue Sainzek eta Ander Aramendik eskuratu zuten urrezko domina, 12:01 eta 18:08ko denborekin hurrenez hurren. Nesketan, BATeko Nahia Pikabeak eraman zuen zilarrezko domina eta brotzezkoa berriz, Atletiko San Sebastian taldeko Nerea Orbegozok. Mutiletan, garaipena estua izan zen eta beraz, bigarren sailkatua Iker Ibarguren izan zen, 18:13ko denborarekin, eta hirugarrena Adur Ugartemendia, 18:16koarekin.

20 urtez azpiko mailan gizonezkoak bakarrik lehiatu ziren eta bertako irabazlea Gaizka Izagirre (18:39) izan zen, Aitor Elola (18:42) eta Unax Goenagaren (18:45) aitzinetik.

Master kategorietan, Josune Zabalak eta Unai Señoranek irabazi zuten lasterketa. Lehenak 9:21 minutuetan osatu zuen ibilbidea eta Señoranek berriz, 8:26 behar izan zituen guztira. Nesketan, Belen Salvadorrek eta Adelaida Rubiok osatu zuten podiuma eta mutiletan berriz, Gerardo Clementek eta Eneko Alberdik.

Azkenik, eskolartekoan, partehartze handia izan zen eta bertan, gazteenen kategorian Iera Uriak eta Lier Arregik eskuratu zuten garaipena. Infantiletan berriz, Intza Arrondo eta Urko Ibarguren igo ziren podiumeko lehen koskara.

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...

ALEJANDRO ESTEBAN ETA UNAX ERASO LAUGARREN ETA HAMARGARREN ESPAINIAKO JAURTIKETA LUZEKO TXAPELKETAN

Estebanek xabalina-jaurtiketan lortu zuen laugarren postua eta Erasok hamargarren mailu-jaurtiketan

Espainiako Neguko Jaurtiketa Luzeko Txapelketa...

AIMAR OTXOTEKOK IRABAZI DU LESAKAKO V MENDI LASTERKETA

Lesakarrak 2019ko lehen edizioko errekorra hautsi zuen, ordubete eta hamar minutuan osatuz 14 kilometroko ibilbidea

Aimar Otxoteko Larrarte...

CARLA MARTINEZEK ETA LAIA OLASCOAGAK URREZKO ETA BRONTZEZKO DOMINAK ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO 20 URTEZ AZPIKO TXAPELKETAN

Horiez gain, BATeko bertze zazpi atletek hartu dute parte Espainiako Txapelketan

Bidasoa Atletiko Taldeak parte hartze handia izan du...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO MASTERRAK URREZKO LAU DOMINA ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Hauez gain, 16 urtez azpiko hiru atleta aritu dira txapelketa berean lehian estreinakoz

Donostian ospatu zen Espainiako Pista Estaliko Master...