ERROIBIDEK AZKEN SEGUNDUAN BERRIZ ERE KALE
Saskibaloia

Galdakaon Ibaizabalen aurka jokatu zuten irundarrek asteburu honetan eta lehen laurden ona jokatu arren, bigarrenean ez zuten asmatzen jakin (65-64)

Erroibidek denboraldiko laugarren porrota jasan zuen, laugarrena etxetik kanpo jasaten duena. Galdakaora bidaiatu zuten Ibaizabalen aurka lehiatzera eta taldeak dituen bi aurpegiak erakutsi zituzten. Lehen zatian, aurpegi ona eta bigarrenean aurpegi txarra. Azkenean, lehen zatian lortutako errentak ez zuten ondo kudeatzen jakin eta garaipena etxeko taldean geratu zen. (65-64).

Neurketa primeran hasi zuen Erroibidek, defentsan sendo aurkitzen ziren eta erasoan erraz saskiratzen zuten. Aurrean garaipen berdinekin dagoen taldea zuten, gazteak baina borrokalariak eta lehen laurdena irundarrek irabazi zuten arren, markagailuan ez ziren puntu askorengatik aldendu (16-20).

Bigarren laurdenean etorri zen Erroibideren jokorik onena. Bajak zituzten arren, beheko taldean aritzen diren jokalariek minutu onak jokatu zituzten eta pixkanaka markagailuan aldentzen joan ziren. Erroibidek beste 20 puntu erdietsi zituen laurden honetan eta hamahiru jaso zituen soilik. Lan nona egin zuten eta hamaika puntuko aldearekin, 29-40, atsedenaldira iritsi zen.

Bazirudien Erroibidek neurketa kontrolatuta zuela, izan ere, hirugarren laurdeneko lehen minutuetan 16 puntutara ere aldendu ziren, baina orduan etorri zen Ibazabalen erreakzioa. Pixakanaka pixkanaka aldea jaten hasi ziren eta Erroibideren defentsan zulo handi bat egin zuten. Hirugarren laurdenean etxeko taldeak lehen bi laurdenetan eskuratutako puntu bat baino gutxiago sartu zuten eta bete betean garaipena eskuratzeko lehian sartu ziren (56-57).

Azken laurdenera dena erabakitzeke iritsi ziren bi taldeak eta nabaria zen, urduritasunak heldu ziren momento hartan eta uztailak itxi ziren. Galdakaoarrak kudeatu zuten hobekien urduritasuna eta azkenean puntu batetik gailendu ziren (64-64). Erroibidek neurketa irabazteko baloia izan zuen baina beste behin, hirugarrenez denboraldi honetan, ez zuten asmatu saskiratzen.

LEHEN PORROTA…BIGARREN GELDIUNEA?
Saskibaloia

Erroibidek ezin izan du denboraldiko laugarren garaipena erdietsi, neurketa berdindu batean, Leioako Askartza taldeak 64-69 irabazi du.

Hiru hilabete...

GALDAKAO ZONALDE GORRIAN UTZI DU ERROIBIDEK
Saskibaloia

Hiru hilabete geldirik egon ostean, lehiaketa utzi zuten bezala bueltatu dira irundarrak, garaipenarekin alegia. Cafeteria Tartalo Ibaizabelen aurka 71-86 gailendu...

GARAIPEN BERRI BAT ERROIBIDERENTZAT
Saskibaloia

Neurketa zail batean, azken laurdenean Erroibidek denboraldiko bigarren garaipena erdietsi du eta sailkapeneko lider berri bezala kokatu da...

HENDAIA BASKET BALLEK ASTEBURUKO BI NEURKETAK BEREGANATU DITU
Saskibaloia

Ostiralean Hazparneren jaso zuten Irandatzen eta aise 78-59-ko garaipena erdietsi zuten; igandean, bestalde, Merignac 80-56 garaitu zituzten.