ESPAINIAKO TXAPELDUN BILAKATU DA TERESA ERRANDONEA

13.07’’ segundutan egin zuen 100 metro hesidunetako proba eta bigarren urtez jarraian, Espainiako Txapeldun bilakatu zen.

Azken urtearen antzera, Teresa Errandonea Espainiako Txapelketan maisuki nagusitu da. Espainiako Txapeldun bilakatu zen 13,07’’ denbora eginez eta arerioak atzean utziz. Forma bikainean dago Errandonea eta Tokiorako sailkapena gero eta gertuago du. Oraindik gutxiengo marka lortu ez duen arren, rankingeko postuak baliatuko ditu aurten ospatuko diren Joko Olinpikoetan parte hartzeko.

Final erdian ere aise nagusitu zen. Nahiz eta azken hesia ukitu, final erdietan 13.18’’ denbora egin zuen finalera sailkatzeko. Bihar, Castellonen hitzordu garrantzitsua izango du, 13 segunduko langatik denbora jeistea izango du helburu Errandoneak.

Domin bakarra.

BAT-eko bost ordezkarik parte hartu zuten Espainiako Txapelketa Absolutu honetan eta esan bezala, Teresa Errandonea izan zen domina eskuratu zuen bakarra. Halere, bertan parte hartutako atletek honako marka hauek egin zituzten:

- Eva Queimañok pasa den astean 23 urtez azpiko txapelketan 3.bukatu ostean, Espainiako Txapelketa Absolutuan finalean sailkatu eta zazpigarren postuan bukatu zuen heptatloi probako lehia. 4830 puntu eskuratu zituen.

- Irune Muguruza, oraindik 20 urtez azpiko den atleta, ezin izan zituen final erdiak gainditu, baina oso paper ona gauzatu zuen. 400 metro hesidunen proban marka pertsonala egitetik oso gertu izan zen, 1:00,89 ehuneko denboran geratu zuen kronoa.

- Finaletik kanpo ere Miriam Gregorik bukatu zuen. 800 metroetako proban, bere serieko bosgarrena bukatu zuen. Oso lasterketa taktikoa izan omen zen, nahiko kalte egin zion, ez zen bere lasterketa onena izan eta 2:12,11 denbora egiten bukatu zuen proba.

- Maria del Mar Joverrek ezin izan zuen ziatikaren mina gainditu eta txapelketan eragin zion. Hamalaugarren postuan bukatu zuen txapelketa, 5,97 metroko luzera jauzia egin zuen.

Behe Bidasoa eskualdeko lasterkari gehiago.

Miren Martinek, Sprint Leoneko lasterkariak, ezin izan zuen finalera igaro. Oso zaila zen horrelakoa gauzatzea, fondista ikaragarriak daude Espainia mailan eta horietatik oso urrun ibili zen Martin. Final erdiko lasterrenek 4:07 segundutan egin zuten proba eta Miren Martinen marka pertsonala 4:25-etan mantentzen da. Dena den, Espainiako Txapelketa nagusian izan zela azpimarratu behar genuen.

Tessy Eboseleren kasuan, Bidasoa Atletiko Taldean aritutako jauzilaria da, egun Errealaren ordezkaria dena. Espainiako Txapelketan brontzezko domina eskuratu zuen luzera jauzian, 6,61 metroko jauzia egin zuen. Euskadiko marka ondu eta 20 urtez azpiko atleten Munduko lider bezala jarri zen.

Javier Mariscal hondarribitarrak 4x400 erreleboetako proban zilarrezko domina eskuratu zuen. Mariscal Errealaren taldean aritzen da eta atzoko finalean klubeko, Gipuzkoako eta Euskadiko errekorra ondu zuen.

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO EMAKUMEEK HIRUGARREN POSTUA ESKURATU DUTE LIGAKO LEHEN HITZORDUAN

Iruñean jokatu zen Ligako lehen jardunaldia eta BATeko emakumeak hirugarren postuan sailkatu ziren, Playas de Castellon eta Pamplona Atletismoren...

MADDALEN JIMENEZ BERATARRAK IRABAZI DU BERE HERRIKO MENDI MARATOI ERDIA

Gizonetan aldiz, Iñaki Olano nagusitu zen beroak baldintzatu zuen lasterketan

Berako XVIII. Mendi Maratoi Erdia ospatu zen pasa den igande goizean,...

ANA PULGARIN ZORTZIGARREN NAZIOARTEKO MARTXA TXAPELKETAN

Carla Martinezek klubeko errekorra hautsi zuen Alacanten 200 metroko lasterketan

Nazioarteko Martxa Txapelketa ospatu zen pasa den apirilaren 6an...

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...