Etxeko taldeak irabazi du Anaitasunako derbia

ANAITASUNA: Nordlander; Gastón, Bazán (2), Mota, Goñi (2), Oswaldo Guimaraes (2), Nantes (6). Ugarte (4), Aguirrezabalaga, Ceretta, Balenciaga (2), Adarraga (1), Etxeberria (5), Barricart, Chocarro.

BIDASOA: Ledo; Crowley (7), Odroizola (1), Serrano, Renaud-David (3), Salinas (1), Lancina (3). Popovic, Redondo, Nonó (5), Muiña (2), Cavero (1).

MARKAGAILUA: 2-1, 5-3, 6-6, 7-7, 7-10, 11-13 (atsedenaldia);13-15, 16-16, 19-17, 23-18, 23-21, 24-23.

Sailkapeneko bigarrenaren etxean berdintzetik gertu geratu zen Bidasoa asteazkenean, Iruñeko Anaitasunako derbian. Gorabehera handiak eduki zituen partidak. Izan ere, lehen zatian zehar, bidasoarrek abantaila eduki zuten markagailuan. Anaitasuna baino gehiago izan zen Bidasoa, defentsan eta erasoan. Bost goleko errenta ere lortu zuen (7-12), baina azken partzialak lehian mantendu zuen talde nafarra, (11-13, atsedenaldian).

Bigarren zatiaren hasieran, aldiz, norabidea zuzendu zuen Anaitasunak, Nordlander atezainaren ekarpenak bultzatuta. Bazán pibotearen gol batek aurretik jarri zuen etxeko taldea 42.minutuan (17-16), eta aginte makila hartuta, Anaitasuna eroso aritu zen hurrengo minutuetan. Hamaika minutu falta zirela, Etxeberriak bost goleko errenta eman zion talde nafarrari (23-18).

Neurketa erabakita zegoela zirudien, baina Bidasoak ez zuen amore eman. 0-4ko partzial batekin, 24-23koa jarri zuen Nonók. Hurrengo erasoan, gainera, Anaitak baloia galdu zuen, eta Bidasoaren eskuetan egon zen azken jokaldian. Alabaina, ez zuen markagailua berdintzeko modua topatu. Esku hutsik itzuli zen Bidasoa, eta jaitsiera postuekiko bi puntuko aldearekin jarraitzen du.

BIDASOA ERREGE KOPAKO FINALERDIETAN

Bidasoa Irunek Caserio Ciudad Real taldeari 43-28 irabazi dio final laurdenetan

Bidasoa Irunek Errege Kopako finalerdietara sailkatzea lortu du,...

JACOBO CUETARA: “ILUSIOZ ETA PRESIORIK GABE GAUDE”

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du asteburuan, denboraldiari bukaera emateko

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du...

BIDASOAK GALDU EGIN ZUEN ASOBAL LIGAKO AZKEN JARDUNALDIAN

Cuencak 29-26ko markagailuarekin irabaztea irabazi zion talde horiari, Plenitude ASOBAL Ligan segitzeko helburua lortuz

Bidasoa Irunek galdu egin...

ZAISA BIDASOA IRUN ESPAINIAKO SEKTORE FASEAN

Kadete mailako gizonezkoak Kantabrian egonen dira asteburuan B multzoan Sektore Fasea jokatzen

Zaisa Bidasoa Irun, Bidasoako kadete mailako gizonezkoak,...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORDE IZATEAREN ARDURA IZANEN DUGU AZKEN PARTIDUAN”

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligako azken jardunaldia jokatuko du, Cuencaren kontra eta matematikoki txapeldunordetza lortuta

Plenitude ASOBAL...

BIDASOA IRUN ASOBAL LIGAKO TXAPELDUNORDE

Puerto Saguntoren kontra irabazita, talde irundarrak matematikoki lortu du bigarren postuan sailkatzea, baita Europako txapelketarako sarbidea...