GEROZ ETA GERTUAGO DAUDE

Bidasoak 23-26 galdu zuen Bartzelona ahalguztidunaren aurka, majo sufritu eta asko izerdituta hori bai, Bidasoa Europarako prest dagoela erakutsi baitzuten atzo

23 – Bidasoa Irun: Ledo (p.), Crowley (1), Kauldi (5), Barthe, Rodrigo Salinas (3), Tesoriere, Seri (2); Rangel (p.s.), Cavero, Zabala (2), Serrano (2), Esteban Salinas (5), De la Salud, Renaud (1), Azkue (2) eta Da Silva.

26 – Barça: Pérez de Vargas (p.), Víctor Tomás (5), Entrerríos (1), Ariño (2), N’Guessan (1), Petrus (1), Dolenec (2, 1 p.); Moller (p.s.), Sorhaindo (1), Abel Serdio, Gómez (3, 2 p.), Dika Mem (3), Cindric (1), Pascual, Pálmarsson (4) eta Fabregas (2).

Izenburuak dioen bezala, Bartzelona geroz eta gertuago dago, baina berriro ere Bidasoa baino gehiago izan zen normala denez. Zalegoan ilusioa piztu zuen aurreko urteko denboraldiak eta aurtengo sasoiaren hasierak ilusio hori indartu du. Atzo Artalekuko harmailak bete ziren, izan ere, egun historikoetan murgilduta dago talde irundarra 24 urte ondoren EHF Kopan lehiatuko diren albistea ezagutu zutenetik. Atzo giro ikaragarria sumatzen zen Artalekun, baina Bartzelonak eskarmentu handia dauka eta oso kantxa zailetan lehiatu da urtez urtez eta gauzak oso zailak jarri arren, 23-26 gailendu ziren kataluniarrak.

Neurketa osoa oso borrokatua izan zen, eta lehen minututik nabaritu zen hori. Xoan Ledok bikain hasi zuen norgehiagoka bi geldiketa segidan eginez eta Kauldi Odriozolaren golaren bitartez, partiduko lehen abantaila Bidasoarentzat izan zen. Hortik aurrera batek jo eta besteak erantzuten zuen, defentsan zein erasoan eta biek ala biek euren aurpegirik onena eman behar izan zuten. Hala ere, oso eroso ikusten zitzaion joko horretan etxeko taldeari eta 22.minutuan 12-10 aurreratu ziren markagailuan eta Bartzelonako entrenatzailea, Xavi Pascual, hutsartea eskatzera behartuta ikusi zen. Hutsartetik bueltan Bartzelonak markagailua berdintzea lortu zuen eta atsedenaldira 14-14koarekin heldu zen. Aipatzekoa da, lehen 30 minutuetan Matheus Da Silvak, Bidasoaren fitxaketa berriak, Asobal Ligan lehen minutuak jokatu zituela.

Bigarren zatian Bidasoak gol bateko errenta eskuratu eta gero (16-15, 32,minutuan), hurrengo bost minutuetan Bartzelonak bere indarra erakutsi zuen eta 0-3ko partzial bat lortuta lehen errenta sakona lortu zuten. Geroago, beste partzial berri bat lortu zuen talde kataluniarrak eta 52.minutuan markgailuak 19-25ekoa adierazten zuen. Gehiegizko zigorra izango litzateke Bidasoarentzat sei goleko errentarengatik galtzea eta azken erreakzio baten bidez, 4-1eko partzialaren bidez, neurketa 23-26ko markagailuarekin bukatu zuten.

Proba politak izan dira Asobal Ligako lehen bi jardunaldiak EHF Kopako lehen neurketari begira. Gaur bertan jokalariak Eslovakiara biadaituko dute eta larunbatean Tartan Presoven aurka arituko dira EHF Kopako multzoen faseko lehen neurketan. Asobal Ligako hirugarren jardunaldia datorren asteazkenean jokatuko dute Benidormen aurrean.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...